Hükümet ile Doğan Grubu arasında savaş mı var?

İngiliz The Economist dergisi, bu haftaki sayısında da Doğan Yayın Holding'e kesilen vergi cezasını ele aldı. Haberinde hükümet ile Doğan grubu arasında bir savaş olduğunu yazan dergi, bu savaşın gittikte kızıştığına dikkat çekti.

The Economist, Doğan Yayın Holding'le Erdoğan arasındaki savaşın Türkiye'de basın özgürlüğünün bulunmamasıyla pek ilgisi olmadığı yönündeki yorumlara yer verdi. Habere göre, savaşın nedeni AK Parti'nin temsil ettiği Anadolu girişimcilerinin Doğan'ın da aralarında olduğu İstanbul elitlerinin aleyhine güçlemesi.

Doğan Yayın Holding'e kesilen vergi cezasını hatırlatan derginin haberinde, cezanın vergi kaçakçılığı için kesildiğini ve kesilen miktarın grubun toplam değerinden daha fazla olduğunu yazdı. Holding çalışanların görüşlerine yer veren dergi, çalışanların iktidarın önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimler öncesi Doğan Grubu'nun etkinliğini azaltmaya çalıştığı yönündeki yorumları aktardı.

Türkiye'deki ifade özgürlüğü alanındaki eksikliklere de değinen The Economist, Hülya Avşar hakkında açılan soruşturmayı da eleştirdi. The Economist, "Türk hükümetinin son haftalarda ortaya attığı demokratik açılıma destek verdiği için ünlü film yıldızı Hülya Avşar hakkında 4 yıl hapis cezası isteniyor. MySpace ve Youtube gibi siteler ise hala kapalı Türkiye'de. Yakın zaman önce de Taraf gazetesinde muhabiri Mehmet Baransu hakkında, yaptığı haberler nedeniyle soruşturma sürüyor" ifadelerine yer verdi.