Meslek lisesi Avrupa'ya açılıyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Ticaret Meslek Lisesi, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde Avrupa turuna çıkıyor.

Meslek lisesi Avrupa'ya açılıyor
Gediz Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Bayram Sarı, Comenius Çoklu Okul Ortaklıkları bünyesinde İtalya koordinatörlüğündeki Polonya, Portekiz ve Bulgaristan olmak üzere 4 Avrupa ülkesini ziyaret edeceklerini söyledi. Bu ülkelerle birlikte “Castles a precious historical heritage (Eşsiz tarihi mirasımız kaleler)” adındaki “tarihi mirasımız hakkında bilinç sahibi olmaya” yönelik projeye ortaklık için 2009 Şubat ayında yaptıkları başvurunun Temmuz ayında kabul edildiğini belirten Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Bayram Sarı, 6 öğretmen ve 6 öğrenciden oluşan 12 kişilik grupla katıldıkları projenin Avrupa ülkelerinden çeşitli okulların katılımıyla zenginleştiğini ifade etti. Okul Müdürü Bayram Sarı, “2011 yılı Mayıs ayında karşılıklı olarak bu ülkelerden gelecek olan öğretmen ve öğrenciler ilçemizde okulumuz tarafından konuk edilecek. Karşılıklı yapılacak bu ziyaretlerle tüm tarafların öğretmen ve öğrencilerinin bilgi ve kültürleri artacak. 5 günlük gezi ile başlayan ve iki yıl sürecek olan projede ilçemiz ve ülkemizi her yönden tanıtıcı faaliyetlerde bulunulacağız” dedi.
İtalya’nın Sicilya adasında başlayacak olan ilk geziye Gediz Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Bayram Sarı, okul öğretmenlerinden Adem Olgun, Gürcan Kandemir, İlksen Yumuk ile öğrencilerden Cemile Öztürk ve Ahmet Erhan katılırken, 2010 Mayıs ayında Portekiz’e ve 2011 Ekim ayında Polonya’ya yapılacak ziyaretlere toplam 12 kişinin katılacağı bildirildi.
Gezide İtalya’daki kaleleri gözlemleyecek olan heyet, bu tarihi eserlerin mimari özellikleri ve ülkenin diğer kültürel zenginlikleri hakkında bilgi edinecek.