Melikgazi'de park ve bahçe bakımı

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, park ve bahçelerde sonbahar dönemi çim ekim çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde bin metrekare alanı geçen 224 adet park bulunduğunu hatırlatarak, “Belediye olarak fidan dikimine büyük önem veriyoruz. Çünkü yeşil ve temiz bir çevre gelecek demektir. Biz sadece park yapmıyor, bu alanlarda çim ve mevsimine göre çiçek ekimini de gerçekleştiriyoruz. Bin ile 5 bin metrekare arasında değişen parklardan ilk etapta 42’sinde çim ekim çalışmasını gerçekleştiriyoruz” dedi.
Eskişehir bölgesinde yer alan yüksek gerilim hattının geçtiği alanda yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik bir yerde yine çim ekimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisindeki trafo merkezlerin çevresinde yeşil alan uygulamasını başlattıklarını kaydetti. Başkan Memduh Büyükkılıç, 2009 yılı sonbahar dönemi çim ekim çalışması içerisinde yaklaşık 85 bin metrekare alanda çim yenileme çalışmasını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.