Viranşehir Kaymakamlığı'nın yardım atağı

Şanlıurfa'nın Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, öğrencilere verilmek üzere yaklaşık 6 bin aileye kırtasiye ve giyim yardımı başlattı.

Viranşehir Sosyal Yardımlaşma Vakfı, 6 bin aileye 100 TL giyim ve kırtasiye yardımında bulundu. Belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere verilmeye başlayan eğitim yardımı nakit olarak ailelerin hesaplarına yatırıldı. Sosyal Yardımlaşma Vakfını ziyaret eden Viranşehir Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 6 bin aileye öğrenciye eğitim ve giyim yardımı için öğrencilerin annelerinin hesaplarına paraların yatırıldığını söyledi. İhtiyaç sahibi aileleri tespit etmek için komisyon kurduklarını
belirten Kanyılmaz, her okulda müdür, öğretmen, okul aile birliği başkanı ve mahalle yada köy muhtarı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere verildiğini kaydetti. Viranşehir Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, konuşmalarını şöyle sürdürdü:
"Ülkenin geleceği öğrencilere bağlı, elimizde bulunan imkanlarla ilçemizdeki öğrencilere yapılacak yardımlar devam edecektir. Yapılan katkıların doğrudan eğitime yapılmış olması bana ayrı bir mutluluk verdiğini ifade etmek istiyorum. Bu katkıların süreklilik göstereceğini, karşılıksız yapılan bu yardımlardan tek beklentim, öğrencilerin başarı durumlarının artmasını görmek olacaktır. Komisyon tarafından belirlenen aileler ve öğrenciler rencide olmasın diye yardımları ailelerin hesaplarına yatırdık.
Öğrencilerin annelerinin Ziraat Bankasına giderek T.C kimlik numarasıyla 100 TL alabilecektir. Yaklaşık 2 gündür dağıtım başlamıştır."
Viranşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yaptığı yardımlara da değinen Viranşehir Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, "Devletin sıcak ve müşfik elinin yardıma muhtaç ailelere, vatandaşlarımıza sürekli uzanacaktır. Viranşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yaptığı yardım türlerinden birisi de muhtaç ailelere yapılan gıda ve aşevinden verilen yemek yardımıdır. Yapılan bu yardımlar titizlikle devam edecek. İlçemizde tek bir muhtaç ailenin bile kalmayacak şekilde sürecek. İhtiyaç sahibi
vatandaşların detaylı bilgiyi vakfın ilgili biriminden alabileceklerdir" diye konuştu