Yehova Baglantili FETÖ'cüler Adliyeye Sevk Edildi

Kocaeli ile birlikte 4 ilde FETÖ/PDY silahli terör örgütüne yönelik es zamanli düzenlenen operasyonda 14 kisi yakalanmis ve Yehova Sahitleri ile baglantilari ortaya çikmisti. 14 süpheliden 4’ü serbest birakilirken 10 sahis ise adliyeye sevk edildi.

Yehova Baglantili FETÖ'cüler Adliyeye Sevk Edildi
Kocaeli Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütüne yönelik yürütülen Gazi Turgut Aslan Operasyonu 2. Dalga çalismalarina yönelik yeni bilgiler elde etmesi üzerine harekete geçmis ve 25 Temmuz’da operasyon düzenlemisti. FETÖ/PDY silahli terör örgütünün Kocaeli’deki güncel ve finansal yapilanmasinin tespitine yönelik yürütülen dosya neticesinde 4 ilde es zamanli operasyonda 14 süpheli gözaltina alinmisti. Sahislarin ikametlerinde yapilan aramalarda 41 bin 250 dolar, 900 avro, FETÖ/PDY örgüt mensuplarinin kendi aralarinda kullanmis olduklari programlarin da yüklü oldugu çok sayida dijital materyal, Fethullah Gülen’e ait kitaplar ve örgüt üyelerine ait "Sabirla Bekleyin, Yehova’nin Sahitlerinin 2023 Bölge Ibadeti" yazili üyelik yaka karti ele geçirilmisti.

Gözaltina alinan ve ifadeleri alinan 14 süpheliden 4’ü bugün serbest birakildi. Diger 10 süpheli ise adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA