BDDK'dan kredi destek programı açıklaması!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan son dakika açıklaması. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben yaptığı açıklamada "Kamu bankalarımızın kredi destek programlarını başarıyla yürüttüklerini, son 10 günde 27,5 milyar TL ilave kredi hacmi oluşturduklarını görüyoruz." dedi.

BDDK'dan kredi destek programı açıklaması!
BDDK'dan kredi destek programı açıklaması!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından son dakika açıklama yapıldı. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben: "Kamu bankalarımızın kredi destek programlarını başarıyla yürüttüklerini, son 10 günde 27,5 milyar TL ilave kredi hacmi oluşturduklarını görüyoruz." dedi.

Akben, "Sermaye yeterlilik oranımız yüzde 17,7 ile uluslararası standart olan yüzde 8'in, ihtiyatlı olarak yüksek belirlediğimiz hedef oranımız olan yüzde 12'nin ve de diğer birçok benzer ülke oranlarının üzerinde bir seviyeye sahiptir. Yurt içinde yapılacak swaplara yönelik herhangi bir kısıtlamamız söz konusu değildir." diye ekledi.

"TALİMATLARIN UYGULANMASINI YAKINDAN İZLİYORUZ"

Akben açıklamasında ayrıca "Bankalara iletmiş olduğumuz talimatların uygulamasını yakından izliyoruz. Tüm bankalarımızı müşteri odaklı davranmaya, kredi kanallarını açık tutmaya, kurumumuz ve sektör birlikleri tarafından alınan kararlara uymaya davet ediyorum." ifadeleirni kullandı.