İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Kurban Bayramı süresince Cumhurbaşkanlığı tarafından karar alınması halinde ulaşımın ücretsiz olması, aksi takdirde ücretin 1 kuruş ya da 1 kontör olması kararını aldı.

Meclisin temmuz ayı ikinci toplantısı belediye binasında bulunan meclis salonunda gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılmadığı ve Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun yönettiği toplantıda meclis üyeleri, Kurban Bayramı süresince Cumhurbaşkanlığı tarafından karar alınması halinde ulaşımın ücretsiz olması, kararın alınmaması halinde ise 1 kuruş ya da 1 kontör olması kararını oy birliğiyle aldı.

Toplantıda Konak Meydanı'nda düzenlenecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına vatandaşların katılım sağlaması amacıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından karar alınması halinde 15 Temmuz saat 20.00'den, 16 Temmuz saat 06.00'ya kadar kentteki toplu taşımanın ücretsiz olmasını konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da gündeme geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Taştan, yaptığı konuşmada, İzmir'deki programın saat 20.00'de başladığını, eğer önerge bu şekilde kabul edilirse vatandaşların programa geç kalabileceğini söyledi.

Taştan, "Toplu ulaşım saat 15.00'den itibaren ücretsiz olsun. Önergedeki saati bu şekilde değiştirirsek, vatandaşlarımızın programa daha rahat katılması sağlanır." dedi.

Meclis üyeleri önergedeki saat değişikliği yapılması için tekrar plan ve bütçe komisyonuna gönderme kararı aldı.

Kent genelinde bulunan bin 294 muhtarın mesai saatleri içinde adlarına düzenlenen muhtarlık kartlarıyla toplu ulaşımdan 1 kuruş ödeyerek yararlanmalarının sağlayan önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda Raylı Sistemler Daire Başkanı Mehmet Ergenekon, yatırım planına alınması için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın onayı beklenen Buca Metro Projesi hakkında sunum yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, "Uzunca bir süredir beklendiği söyleniyor. Gecikme olduğu iddia ediliyor. Ekstra bazı bilgilerin eksikliği dediği husus ÇED raporu. Yine Dokuz Eylül Üniversitesi'ne yapılan arazi tahsisi başvurusu için 2 yıl beklenmesi söz konusu. O arazi DEÜ'ye ait değil. Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait. Bu arazinin kime ait olduğu iyice öğrenilmeli ve ona göre başvuru yapılmalı. Biz sonuna kadar destek vereceğiz." diye konuştu.

Başkanvekili Özuslu, projenin ÇED raporunun olduğunu, Buca Metrosu'nun yapılmasını AK Partililerin de istediğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ise alanın kendi kayıtlarına göre maliye hazinesine ait ve DEÜ'ye tahsis edilen alan olduğu için üniversiteye yazı yazdıklarını, 2017 yılında olumsuz yanıt aldıklarını, dün üniversite genel sekreteriyle yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini kaydetti.

Kaynak: AA