Los Angeles'taki Müslümanlar İlk İftarı Birlikte Yaptı

ABD’nin California eyaletinin Los Angeles şehrinde yaşayan Müslümanlar, Orange ilçesinde bir araya gelerek ilk iftarı hep birlikte yaptı.

Los Angeles'taki Müslümanlar İlk İftarı Birlikte Yaptı
ABD’nin California eyaletindeki Orange County İslam Topluluğu (ISOC) tarafından bölgenin en büyük camilerinden olan Al-Rahman Camii’nde verilen iftar yemeğine yediden yetmişe yüzlerce Müslüman katıldı.

Al-Rahman Cami külliyesinde bulunan Orange Crescent okulunda öğretmenlik yapmakta olan Nasir Jiwa, “Ramazan ayında arkadaşlarımla beraber buraya gönüllü olarak gelip iftar tabaklarını herkes için hazırlıyoruz” dedi.

Jiwa aynı zamanda Ramazan ayının özellikle ABD’de yaşayanlar için önemli olduğunu belirterek, “Müslüman olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Burada yaşayan Müslümanlar bir araya gelerek kültürümüzü koruyor, dinimize sahip çıkıyoruz” ifadesini kullandı.

Camiye gelen cemaat, sütlü şerbet, kek, hurma ve karpuzdan oluşan iftar tabağı ile ezanın okunması ile oruçlarını açtı. İftarın ardından cami içerisinde toplanan cemaat, Los Angeles’te bu Ramazan ayının ilk akşam namazı için saf tuttu.

Ramazan boyunca iftar verilecek

Kılınan namazın ardından ISOC ve Crescent Okulu yöneticileri ve öğretmenleri iftar için toplanan cemaate yemek dağıtımında bulundu. ISOC başkanı Kamrall Hajj tüm Müslümanları kucaklayarak sözlerine başladığını ifade ederek, “Bugün Ramazan’ın ilk günü ve iftar zamanı. Umarım herkes ve buraya gelen tüm aileler mutludur. 300 civarı kişi bugün bir araya geldi” diyerek herkesin Ramazan ayını kutladı. Ramazan boyunca ISOC merkezinde iftar yemeklerinin günlük olarak devam edeceğini söyleyen yetkililer iftar yemeklerinin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz durumu uygun olan ve bağışta bulunmak isteyenlere ise 3 Amerikan Doları ile verildiğini ifade etti.

Kaynak: İHA