Bingöl'ün Başarılı Gençleri Ödüllendirildi

Türkiye geneli düzenlenen çeşitli yarışmalarda başarı sağlayan öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllendirildi Vali Kadir Ekinci: 'Sizler çok güçlü bir medeniyetin çocuklarısınız. Tarih bilinci çok önemli. Damarlarınızda 3 kıtanın ırmakları dolaşıyor. Bunun farkında olmalısınız'

Bingöl'de eğitim gören, Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalarda başarı sağlayan öğrenciler ödüllendirildi.

TÜBİTAK tarafından yazılım dalında düzenlenen yarışmaya katılan ve Türkiye ikincisi olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, halk oyunları yarışmasında Türkiye ikincisi olan Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi, voleybol müsabakasında Türkiye ikincisi olan Solhan Yatılı Bölge Okulu takımı, atletizmde ve yüksek atlamada Türkiye birincisi olan öğrenciler için Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ödül töreni düzenlendi.

Törene katılan Vali Kadir Ekinci, başarılarından dolayı öğrencileri, öğretmenleri ve okul idarecilerini kutladı.

Güzel projelerle Bingöl'ü temsil ederek Türkiye geneli derece yapmanın kente önemli bir ayrıcalık kattığını dile getiren Ekinci, şöyle konuştu:

"Sizleri, ailelerinizi ve hocalarınızı tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki hayatınızda da güzel projeleri milletin hayatını kolaylaştırma adına hayata geçirirsiniz. Tüm gençlerimizden beklentimiz bu milletin hayatını kolaylaştıracak ve uluslararası arenada bu milleti bir adım öne geçirecek projeler hazırlamaları. Bu tür başarılı projeler yapabilecek, zeka, kuvvet ve her türlü güce sahipsiniz. Okullarımızdaki enstrümanlar yeterli. Sizlerden beklentimiz elinizde var olan potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmenizdir."

Ekinci, Bingöllü gençlere güvendiğini vurgulayarak, "Sizler çok güçlü bir medeniyetin çocuklarısınız. Tarih bilinci çok önemli. Damarlarınızda 3 kıtanın ırmakları dolaşıyor. Bunun farkında olmalısınız." dedi.

Valilik olarak gereken desteği vereceklerini aktaran Ekinci, şunları kaydetti:

"Siz sadece şunu bileceksiniz ki, 'Okuyacağız, düşüneceğiz ve bu ülke için üreteceğiz. Biz bunu yaparsak devletin tüm birimleri bizim arkamızdadır, yanımızdadır.' Bundan emin olacaksınız. Sizden istediğimiz bu. Güçlü olacağız ve bu güç sizlerle olacak inşallah. Dolayısıyla sizlerden çalışmak ve üretmek istiyoruz."

Daha sonra başarılı öğrencilere ve okul takımlarına ödülleri verildi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA