Van'da 'Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi' Toplantısı

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Cihan Döğer: 'Yeni 'Verimlilik Rehberi' ile sağlık tesisi yöneticilerinin tıbbi, idari ve mali süreçlere proaktif olarak katılması, aynı zamanda yöneticilerin sağlık tesisindeki sorunlu alanları tespit ve erken müdahale edebilmesi hedeflenmiştir'

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Cihan Döğer, Sağlık Bakanlığının yayımladığı Verimlilik Rehberi'nde sağlık tesisi yöneticilerinin tıbbi, idari ve mali süreçlere proaktif olarak katılması ve yöneticilerin sağlık tesisindeki sorunlu alanları tespit ile erken müdahale edebilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Van'da, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanlığınca, "Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi ve Yönetici Takip Ekranları" uygulaması toplantısı düzenlendi.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanlığınca, Sağlık Bakanlığının sağlık hizmetlerinin sunumunda yöneticilerin hastane hizmet süreçlerini daha etkin takip edebilmesi ve problemlere erken müdahale edilebilmesi amacıyla başlattığı uygulama kapsamında Trabzon'dan sonra Van'da Hakkari, Siirt, Muş ve Bitlis'i de kapsayan toplantı gerçekleştirildi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'ndaki toplantıda bir konuşma yapan Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Cihan Döğer, toplantıyla yönetici takip ekranlarının yöneticilere anlatılacağını belirtti.

Döğer, "Yeni 'Verimlilik Rehberi' ile sağlık tesisi yöneticilerinin tıbbi, idari ve mali süreçlere proaktif olarak katılması, aynı zamanda yöneticilerin sağlık tesisindeki sorunlu alanları tespit ve erken müdahale edebilmesi hedeflenmiştir." ifadelerini kullandı.

Trabzon'daki toplantıya katılan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Murat Alper'in sözlerini ni anımsatan Döğer, şöyle devam etti:

"İl sağlık müdürlüğünün, başhekimliğin, hastane müdürlüklerinin, hastaneleri yönetme tarzını standartlaştırıyoruz ve odaklanması gereken noktaları gösteriyoruz. Acil servis, yoğun bakım, poliklinik ve tüm randevulu işlemlerde süreçlerin kayıt altına alınarak veri doğruluğunun artırılıp, acil servis ve poliklinik yoğunlukların azaltılması, randevu sürelerinin, tetkik ve işlem sonuç verme sürelerinin kısaltılması, ameliyathanelerin etkin kullanımı, yoğun bakım ve diğer hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi hedefleniyor."

Toplantıya, Sağlık Bakım, Hasta Hizmetleri ve Eğitim Daire Başkanı Bilgen Bağcı Aydın, Tedarik Planlama Daire Başkanı İrem Mühürcü de katıldı.

Sağlık Bakanlığı, kamuda zaman ve kaynak israfının önüne geçmek için "Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberini yayımladı. Rehberde yer alan yeniliklerden birisi de hastane hizmet süreçlerinin "Yönetici Takip Ekranları" ile takip edilmesi. Bundan böyle sağlık tesisi yöneticileri tıbbi, idari ve mali süreçlere aktif olarak katılacak.

Sisteme veriler tek tek işlenecek. Sağlık tesisinin tıbbi, idari ve mali verilerini istatiksel olarak geliştirilen Yönetici Takip Ekranı'ndan takip edecek yöneticiler, aksayan yönlere doğrudan müdahale ederek kaynak ve zaman israfının önüne geçecek.

Randevular, poliklinik hizmetleri ve diğer hastane hizmetleri daha hızlı tamamlanacak.

Kaynak: AA