Amasya'dan Kısa Kısa

Gümüşhacıköy Kaymakamı Ali Osman Bulat, çeşitli kurumlara ziyaretlerde bulundu.

Kaymakam Bulat, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İlçe Emniyet Müdürü Sezgin Çelik ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Aziz Bektaş'dan kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Bulat, vatandaşa hizmet verme noktasında kurumların çok önemli bir görevi üstlendiğini söyledi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaretinde vatani görevini yapan askerlerle bir süre sohbet eden Bulat, ülkenin her karış toprağında bu kutsal vazifeyi yerine getirmenin ayrı bir gururu ve onuru olduğunu belirtti.

- Merzifon'daki otopark sorunu çözülüyor

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, otopark inşaat çalışmalarında sona doğru yaklaşıldığını bildirdi.

Kargı, gazetecilere yaptığı açıklamada, otopark sorununu kökünden çözmenin mümkün olmadığını, şehir merkezindeki artan trafik yükünü bir nebze de olsa hafifletebilmek için projeler üzerinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İlçe merkezinde bulunan mevcut otoparkta başlattıkları yenileme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü aktaran Kargı, Merzifon'u "yolların ve kültürlerin kesiştiği şehir" haline getirmek için canla, başla çalıştıklarını kaydetti.

450 aracın park edilebileceği otoparkın trafik sorununa çözüm olacağına inandığını dile getiren Kargı, şunları kaydetti:

"Belediyemiz bünyesinde, görev ve sorumluluk alanlarımıza giren her konuda uzman ekiplerimiz bulunmaktadır. Otoparkın taban, tavan ve duvarları kendi ekiplerimiz tarafından yeniden izole ediliyor. Boya ve gerekli yerlerin tamiratı, çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra otoparkımız, şehrimize yakışan bir hale kavuşacak. Şehir merkezinde yaptığımız köklü değişikliler sayesinde ilçemize gelenler ilk önce ferah ve modern bir alanla karşılaşacak. Vatandaş merkezli çalışmalarımız aralıksız devam edecek."

- Amasya'daki SGK merkezleri hafta sonu da mesai yapacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, vergi yapılandırmaları başvuruları için hafta sonu da hizmet vereceklerini bildirdi.

Şenel, yaptığı yazılı açıklamada, "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Resmi Gazete'de yayımlandığını, yapılandırma için son tarihin 31 Temmuz olduğunu anımsattı.

Vatandaşların başvurusunu alabilmek için cumartesi ve pazar günleri de il ve ilçelerdeki SGK müdürlüklerinin açık olacağını ifade eden Şenel, şunları kaydetti:

"Yapılandırma tarihinde son gün 31 Temmuz olması nedeniyle cumartesi ve pazar günleri il ve ilçe müdürlüklerimiz açık olacak. Yapılandırma kanununa göre süresinde ödenen alacaklara, kanunun yayımı tarihinden sonra gecikme zammı ve gecikme cezası uygulanmayacaktır. Yapılandırma için herhangi bir teminat istenmeyecektir. Yapılandırma kapsamında yapılacak ödemeler tutarında, tatbik edilen hacizler kaldırılacaktır. Yapılandırmaya başvuracak tüm vatandaşlarımızı müdürlüklerimize bekliyoruz."

- Kaymakam Kurnaz köy muhtarlarını dinledi

Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, köy muhtarları ile bir araya geldi.

Kurnaz, ilçedeki bir tesiste düzenlenen toplantıda, muhtarları dinleyerek, sorunların çözümü için görüş alışverişinde bulundu.

Köylerde yeterli su kaynakları bulunmasına rağmen özellikle yaz aylarında kaçak su kullanımı ve bağ ve bahçe sulamasında kullanılması nedeni ile su sıkıntısı çekildiğini dile getiren Kurnaz, "Köylerimizin su sıkıntısı çekmemesi için daha önceden sayaç sistemine geçilmesine rağmen köy muhtarlarımız tarafından tam manası ile çeşitli nedenlerle tam sonuç alınamamıştı. Alınan karar gereği köylerimizde su sayaçlarının takılması ve işletilmesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine devredilmiştir. Köylerimize su sayaçlarının takılması, işletilmesi ve her türlü eksikliklerin giderilmesi Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından gerçekleştirilecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA