Toroslar EDAŞ, Çalışmalarını Sürdürüyor

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ), müşterilerine yaz aylarında da kesintisiz hizmet vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Toroslar EDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, yaz sıcaklarında oluşabilecek enerji problemlerinin önüne geçmek için gerekli tüm önemler alındı.

Müşterilerine kesintisiz hizmet verme hedefiyle sorumluluk bölgesinde olan 6 ilde çalışmalarını kesintisiz yürüten Toroslar EDAŞ, oluşabilecek problemleri göz önüne alarak operasyon merkezlerinde ihtiyaç duyulacak malzemelerin tedarikini de sağladı.

Yaz aylarında aşırı klima kullanımına bağlı olarak elektrik talebinin yüzde 35 artması sonucunda oluşabilecek problemlerin ve bu problemlerden dolayı meydana gelebilecek kesintilerin önüne geçmek isteyen Toroslar EDAŞ, 2018'in ilk 5 ayında 265 trafo değişikliği yaparak elektrik altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını tamamladı.

Toroslar EDAŞ, bu hazırlıklara ek olarak, hat ve trafo bakımları, olası kesintiler için alınan mobil jeneratörlerin bakımının yapılması ve hazır hale getirilmesi, kriz koordinasyon merkez noktalarının belirlenmesi ve planlarının güncellenmesi, yaz aylarında ihtiyaç duyulabilecek malzeme stoklarının planlaması gibi çalışmalarını da yaptı.

Tüm bu çalışmaları hayata geçirecek olan tecrübeli saha ekipleri, iş sağlığı ve güvenliği koşullarını sağlamak şartıyla gerektiğinde 24 saat aralıksız görevde kalarak, arıza ve kesintilerin giderilmesi için çalışmalarını yürütecek.

Kaynak: AA