Hakkarili Kadınlar Sertifikalarını Vali Toprak'ın Elinden Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın" seferberliği ile okuma yazma öğrenen Hakkarili kursiyerler, sertifikalarını Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın elinden aldı.

Sermaye Piyasası Kurulu İlk ve Ortaokulunda düzenlenen programda konuşan Vali Toprak, Hakkari genelinde okuryazar olmayan 5 bin vatandaşın tespit edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunlardan 4 bin 200'ü kurslarımıza katıldı ve hemen hemen tamamı bu kursları başarıyla tamamlayarak okuryazar hale geldi. Okuma, yazma öğrenen kadınlarımız bu kurslar neticesinde artık kitap, gazete okuyabilecek, trafik uyarılarını anlayabilecek ve kamu kurumlarında kendi işlerini görebilecek bir noktaya geldi. Fakat beni bu faaliyette en çok sevindiren bu kurslara katılan her yaştan kadınlarımızın hepsinde büyük bir heyecan görmem. Hepsi büyük bir mutluluk içerisinde, gözlerinden adeta ışık saçıyor. Çok sevinçliler ve aynı zamanda da bizden ikinci kademe dediğimiz, yani ilkokul seviyesinde de bu eğitimlerin devam ettirilerek, bu kurslara devam etmeleri ve arzu etmeleri. Benim katıldığım sınıflardakilerin tamamı evliydi. Hatta ben onlara sordum 'Eşleriniz bu işe nasıl bakıyor?' diye. Hepsi eşlerinin kendilerini teşvik ettiğini, büyük bir mutlulukla bu kurslara gönderdiklerini ve devam etmesini arzuladıklarını belirttiler. Biz de inşallah buradan onlara o sözü veriyoruz. 2. kademe dediğimiz İlkokul diploması alacak seviyeye getirmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye de böyle bir faaliyete vesile oldukları için şükranlarımızı, minnetlerimizi sunuyoruz."

Programa Vali Toprak'ın eşi Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve kurum müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA