Öğrencilere Atıklar Ve Çevre Eğitimi

Edirne Katı Atık Birliğince (EDİKAB) Bulgaristan'ın Macarova Belediyesi ile yürütülen proje kapsamında 150 ilkokul öğrencisine "Atıklar ve Çevre" konusunda eğitim veriliyor.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı'nın birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülen "Doğayı Korumak İçin Atık Yönetim Kapasitesinin Geliştirilmesi" projesi kapsamında Macarovo Belediye Meclis Başkanı Ercan Yusuf Macarovo ve Macarovo Belediyesi proje ekibi, Edirne'ye geldi.

Heyet, ilk olarak Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette iki kent arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler masaya yatırıldı.

Daha sonra ilkokul 4'üncü sınıf öğrencilerine yönelik "Atıklar ve Çevre Eğitimi" Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nde başladı. 10 gün sürecek eğitimde, Edirne merkezde faaliyet gösteren 10 okuldan 15'er öğrenci, toplamda 150 öğrenci çevrenin korunması, Edirne'deki atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi konusunda bilgilendirilecek.

Edirne Belediye Başkanı ve EDİKAB Başkanı Recep Gürkan, projenin amacının sınırötesi işbirliği alanındaki ortak doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak için Macarovo ve Edirne'de toplanan katı atıkların ayrışması, taşınması ve en etkin şekilde toplanması için makine donanımı tedarik etmek ve bu konuda eğitimler düzenlemek olduğunu belirtti.

Projenin diğer detayları hakkında da bilgi veren Gürkan, "Edirne'de 150 öğrencinin 10 gün eğitimine bugün itibariyle başladık. Ayrıca Macarovo'da atıkların ayrı toplanmasına yönelik 30 tane eğitim düzenlenecek. Edirne'de ve Macarovo'da projenin işleyişi ile ilgili bilgilendirmeler ve basın toplantıları gerçekleştirilecek." ifadesini kullandı.

Gürkan, 364 bin 291 avro olan proje bütçesinin 186 bin 046 avrosunun EDİKAP'ın gerçekleştireceği faaliyetler için ayrıldığını kaydetti.

Kaynak: AA