'Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Çalıştayı'

Çalıştay Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Günyüz: 'Aslında çalıştayı, dilimize pelesenk ettiğimiz 'Okumuyoruz, gençler okumuyor, okuma kültürünü geliştirmeliyiz' ifadelerinin içini doldurmak için düzenliyoruz'

Basın Yayın Birliği Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen "Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Çalıştayı" yarın başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilecek çalıştay, Holiday Inn İstanbul Airport Hotel'de yapılacak.

Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Çalıştayı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Melike Günyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 gün boyunca Türkiye'nin her tarafından öğretmen, akademisyen ve STK gönüllülerinin çalıştaya katılacağını söyledi.

Günyüz, projeleri 8 başlık altında değerlendireceklerini belirterek, "Aslında çalıştayı, dilimize pelesenk ettiğimiz 'Okumuyoruz, gençler okumuyor, okuma kültürünü geliştirmeliyiz' ifadelerinin içini doldurmak için düzenliyoruz. Toplumun her kesiminde gönüllüler bu işle uğraşıyorlar. Ülkenin tamamında okuma kültürüne yönelik yapılan etkinlikler ve projeleri bir havuzda toplamayı, fikir teatileri ile bunları geliştirmeyi ve modeller önermeyi istedik." ifadelerini kullandı.

Çalıştayın, okuma kültürünün ülke genelinde geliştirilmesine yönelik bir seferberliğin ön adımı olarak düşünülebileceğini aktaran Günyüz, projelerin genişletilmesi ve yaygınlaşması için çalışmaları devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Nabi Avcı'nın oturum başkanlığını yapacağı açılış panelinde, İbrahim Kalın, Ayşen Gürcan, Mustafa İsen, Süleyman Seyfi Öğün ve Beşir Ayvazoğlu'nun konuşma yapması bekleniyor.

Okuma kültürünün geliştirilmesine yönelik proje ve fikirlerin bir araya getirilmesi amaçlanan çalıştayda, iki gün boyunca katılımcılar çeşitli masalar çerçevesinde müzakerelerde bulunacak.

Çalıştayda oluşturulan masalarda "Kamuoyunda Okuma Kültürünün Geliştirilmesi", "STK'ların Okuma Kültürünün Geliştirilmesine Yönelik Politikaları ve Faaliyet Alanlarının Oluşturulması", "Kamunun Okuma Kültürünün Geliştirilmesine Yönelik Politikalarının Oluşturulması", "Öğrencilerin Okuma Kültürünün Geliştirilmesine Yönelik Yapılacak Faaliyetlerin Oluşturulması", "Öğretmenlerin ve Eğitim Programlarının Okuma Kültürünün Geliştirilmesi", "Dijital Kütüphaneler ve Okuma Grupları" konuları konuşulacak.

Pazar günü kapanış oturumuyla sona erecek "Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Çalıştayı" sonuçları daha sonra da "okumakulturu.org" sitesinden kamuoyu ile paylaşılacak.

Kaynak: AA