Isparta Valiliğinde 'Açık Kapı' Bürosu Açıldı

Isparta Valiliğinde, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Açık Kapı Projes"inin faaliyetlerinin yürütüleceği Açık Kapı birimi açıldı.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, "Açık Kapı Projesi" vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturuldu.

Vatandaşlar elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan "Açık Kapı" birimlerine yazılı olarak taleplerini iletebilecekler. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile vatandaşlara bildirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Açık Kapı'nın milletin kapısı olduğunu ifade edildi.

Projeyle birlikte vatandaşların kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırması, başvuruların daha hızlı sonuçlanması ayrıca sunulan hizmetlerden vatandaşların memnuniyetinin arttırılması için çok önemli olduğunu aktaran Vali Günaydın, başvuruların üç şekilde yapılabileceğini kaydetti.

Günaydın, "Birincisi vatandaşlarımız Açık Kapı birimine gelerek görevlilerimizle yüz yüze ve diğer bir odamız olan baş başa odasında birebir görüşebilecek. İkincisi internet ortamında www.acikkapi.gov.tr adresinden başvuru yapılabilecek. Üçüncüsü ise mobil telefonlara indirilen 'Açık Kapı' uygulamasıyla da başvurularını yapabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların projeyle 17 kategoride 322 başvuru türü yapabileceğini vurgulayan Günaydın, başvuruların olumlu ya da olumsuz en geç 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılacağını kaydetti.

Günaydın, vatandaşların evinden çıkmadan birçok konuda internet ortamında başvurularını yapabileceklerini dikkat çekerek, projenin bürokrasinin azaltılması ve hizmetlerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması yönünden çok önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamanın başlatıldığını anımsatan Günaydın, birimde görev alanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA