ÖYK Kararları

Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Ankara ve İzmir'de bulunan bazı taşınmazların satışı onaylandı.

ÖYK'nin konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kurul, Maliye Hazinesi adına kayıtlı, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, yer alan 13 bin 261 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, 19 milyon 800 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Pırlanta Grup İnşaat Taahhüt Emlak Turizm Gıda Otomotiv Petrol ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti'ye satışını onayladı.

İzmir'in Çeşme ilçesinde yer alan 11 bin 829 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, 25 milyon 200 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Uzmar Uzmanlar Denizcilik Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti'ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına onay verildi.

Kurul, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan 4 bin 574 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerindeki yapıların, 7 milyon 50 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Taysan Grup Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ye satılması kararını onayladı.

Ayrıca, mülkiyetleri Maliye Hazinesine ait Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, İstanbul, İzmir, Muğla, Sakarya, Sivas ve Tekirdağ'daki bazı taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınarak 31 Aralık 2021'e kadar özelleştirilmesine karar verildi.

Kaynak: AA