Teknolojiye Karşı Zeka Oyunları

Ordu’da bulunan ‘akıl ve zeka oyunları’ mağazası işletmecisi Ümit Sandal, çocukların teknolojiden uzaklaştırılıp, zeka geliştirici oyunlara yöneltilmesi gerektiğini belirtti.

Teknolojiye Karşı Zeka Oyunları
Özellikle çağımızın en önemli sorunları arasında yer alan ve çok küçük yaş gurubu çocukların da yakından ilgilendiği cep telefonu ve tabletler, sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Neredeyse teknolojiye bağımlı hale gelen çocuklar, sağlık yönünden olumsuz yönde etkilendikleri gibi, sosyal yaşam ve kültürden de mahrum kalıyor. Akıl ve zeka oyunları, problem çözeme, mantıksal düşünme, plan yapma, görsel algı, dikkat ve konsantrasyon, stratejik düşünme, 3 boyutlu uzunsal düşünme, zihinsel ve görsel dikkat ve bilgiyi transfer etme gibi zihinsel gelişim alanlarını destekliyor.

Ordu’da akıl ve zeka oyunları işletmesi bulunan Ümit Sandal, Çocukları, zeka oyunları ile tanıştırıp, sevdirmeye karar verdiklerine dikkat çekti. Sandal, “Okullara giderek ilk önce katalog üzerinden zeka oyunlarının tanıtımını yaptık. Zeka oyunları, Ordu genelinde insanların görmediği ve görmediği bir şey olduğu için çok çabuk dikkat çekmeye başladık. Bu şekilde yavaş yavaş oyunlarımızın tanıtımı yaygınlaşmaya başladı.

Daha sonra da Ordu’da bu şekilde bir işletme açmaya karar verdik” şeklinde konuştu.



3 yaşından başlayıp her yaş gurubuna hitap ediyor

Akıl ve zeka oyunlarının faydalarından ve bu oyunların sadece çocuklar için olmadığından söz eden Sandal, “3 yaşından başlayan ve yetişkinleri de kapsayan birçok etkinlikler ile atölye çalışmalarımızda zeka oyunlarının amaca yönelik faydalarını; ‘her yaş gurubundan kişiye çabuk karar verme, çözüm odaklı düşünme, bir sonraki aşamada fikir ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığı etkili ve yetkili şekilde kullanma becerisinde artış ile kişilerin dikkat ve konsantrasyon seviyelerini arttırıyor’ şeklinde sıralayabiliriz” dedi.



“Tarihe dayanan oyunlarımızı gündeme getirip, çocuklarımızı teknolojiden uzaklaştırmak istiyoruz”

Ailelerin en önemli sorunlarından birinin, çocukların teknolojiye olan bağımlılığı olduğunu aktaran mağaza işletmecisi Ümit Sandal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Zaten ailelerin de en önemli sorunlarından bir tanesi, çocuklarının aşırı derecede teknolojik aletleri kullanmaları. Teknolojinin de farklı yönlerde kullanılmasından dolayı ise aileler muzdarip bir durumda. Biz de bu yol üzerinden gittiğimiz için, çocukları tablet ve telefonlardan uzaklaştırmak için, çok eskiye dayanan oyunlarımızı gündeme getirmek istedik ve bunu da başardığımıza inanıyorum. Ordu’da ilk kez açılan zeka oyunları üzerine işletmenin toplumsal olarak da iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Bu tür oyunlar ile çocuklarımızın derslere olan başarılarının da artacağını inanıyorum.”
Kaynak: İHA