Türk Kızılayı Safranbolu Şubesine Mobil Kan Aracı

Türk Kızılayı Safranbolu Şubesi tarafından yardımlarla alınan mobil kan bağışı aracı teslim töreni yapıldı.

Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, aracın alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bir insanın bir dakika sonra kana ihtiyacı olabileceğini ifade eden Uysal, "İlk önce kendimize, sonra tüm insanlık adına lütfen kan verme işine özen gösterelim. Bizim için en güzel örnek Suriye örneğidir. Suriyelilere sahip çıkan bir Türk halkı vardır. Kapılarını açan bir Anadolu vardır. Ama biz düşecek olsak kapılarını açan bir ülke var mıdır? Bu gün sözde insanlık dersi veren ülkeler, Aylin bebekler denizde boğulurken onlara sessiz kalmıştır. Şu ana kadar 30 milyar dolar bir harcama yaptık. Bu paralar sizlerin parası. Ama buna öncülüğü Kızılay yapmıştır. Bu nedenle bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu da yaklaşık iki yıldır araca alabilmek için çalıştıklarını belirtti.

Hedeflerine ulaştıklarını aktaran Topaloğlu, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Milletvekili Uysal, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Türk Kızılayı Genel Kurul Üyesi Ercan Tan, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen diğer protokol üyelerinin katılımıyla aracın kurdelesini kesti.

Kaynak: AA