Töre Cinayetine Müebbet Ve 25 Yıl Hapis

Yozgat'tan kaçarak Antalya'da birlikte yaşamaya başlayan Salim Yüksel ve Güler Aktaş'ı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan sanıklardan biri 'tasarlayarak ve töre saiki ile öldürme' suçundan müebbet, diğeri ise bu suça yardımdan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'da birlikte yaşayan Salim Yüksel ve Güler Aktaş'ın boğazlarının kesilerek öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanıklardan birine müebbet, diğerine 25 yıl hapis cezası verildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında tutuksuz yargılanan sanıklar Ekrem Külen ve Ömer Aktaş katılmazken, sanık avukatları hazır bulundu.

Söz verilen sanık avukatları, daha önce tutuklanan ancak sonradan serbest bırakılan müvekkillerinin suçsuz olduğunu, daha önceki savunmalarını aynen tekrar ettiklerini belirterek beraatlerini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Ekrem Külen'i, "tasarlayarak ve töre saiki ile öldürme" suçundan iki kez müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Ömer Aktaş'a ise "tasarlayarak ve töre saiki ile öldürmeye yardım etme" suçundan 25 yıl hapis cezası verildi.

Yozgat'tan 1999'da birlikte kaçarak Antalya'ya yerleşen Salim Yüksel ve Güler Aktaş, kaldıkları evde öldürülmüştü. Olayla ilgili Güler Aktaş'ın yakınları Ekrem Külen ile Ömer Aktaş önce tutuklanmış ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA