Elazığ'da Engelli Ambulansı Hizmete Girdi

Elazığ Sağlık Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşların hastane ve ev arasındaki nakillerinde kullanılmak için dizayn edilen engelli ambulansı hizmete alındı.

İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, müdürlük bahçesinde engelli ambulansının tanıtımı amacıyla düzenlenen programda, yeni araç ile engelli vatandaşların önemli bir sorununu çözdüklerini söyledi.

Herkesin engelli adayı olduğunu aktaran Polat, "Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Onun için hayatımızı buna göre dizayn etmek zorundayız. Yani hastane, alışveriş merkezleri, caddelerimizi engellilere göre ayarlamamız gerekiyor." dedi.

Engelli vatandaşların talebi üzerine ambulansı hizmete soktuklarını dile getiren Polat, ambulansı engelli vatandaşların hastane işlemlerinde kullanacaklarını aktardı.

Bu hizmetin çok güzel olduğunu belirten Polat, "Bizim için engelli vatandaşlarımız çok değerlidir. İnşallah hayırlara vesile olur. Onları da mutlu etmiş oluruz." diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat da engelli ambulansın hizmete girmesi dolayısıyla memnuniyetini kaydetti.

Kaynak: AA