Ölümcül Hastalığa Yakalanan Çocuk Kafasında Ay Ve Yıldız Taşıyor

Gaziantep’te yapılan beyin ameliyatı sonrasında kafasında hilal şeklinde iz kalan 11 yaşındaki Enes Habil Kaya, berberde çizdiği yıldız ile Türk bayrağının simgesini kafasında taşıyor. Milyonda bir görülen ölümcül hastalığa yakalanan Enes, tedavisi için gereken 200 bin TL’nin bulunması için yardım bekliyor

Ölümcül Hastalığa Yakalanan Çocuk Kafasında Ay Ve Yıldız Taşıyor
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Enes Kaya, dünyada milyonda 10-77 kişide görülen ve orta ve küçük çaplı atardamarların yangısal bir hastalığı olan Poliarteritis Nodosa isimli hastalıkla mücadele ediyor. 10 yılı aşkın süredir hastalığın pençesinde yaşam mücadelesi veren küçük Enes, 6 aylıkken bir beyin ameliyatı oldu. Kafasının sağ tarafında hilal şeklinde bir ameliyat izi kalan çocuk, berberde çizdirdiği hilal şekli ile vatan sevgisini kafasına işletti. Ameliyatın ardından 6 yaşına kadar bir çok değerinin normal olduğu gözlenen Enes, 6 yaşında ise tekrar zorlu bir süreç yaşamaya başladı.

Zamanla görme kaybı yaşayan ve yüzünde kaymalar olan Enes, özel bir hastanede tedavi altına alındı. Yeniden normale dönen Enes, 8 yaşında yine görme kaybı, çift görme gibi sorunlarla karşılaştı. Bu süreçte bir defa daha kasıktan ameliyat olan Enes, bir türlü tam anlamıyla sağlığına kavuşamadı. Gaziantep’te bir çok hastaneyi tedavi umuduyla dolaşan Enes, tedavisinin Gaziantep’te mümkün olmadığı söylenmesi üzerine İstanbul’a gitti. İstanbul’da da bazı hastaneleri dolaşan Enes son olarak ise özel bir hastanede tedavi olmaya başladı.



Tedavi olduğu 1 yılda 15 kilo verdi

Enes İstanbul’da bir yıl süren tedavi sürecinde 15 kilo birden kaybetti. Uzun süre hastalığına teşhis bile konulamayan Enes, maddi imkansızlar nedeniyle İstanbul’daki tedavisini yarıda bırakarak, yeniden Gaziantep’e döndü. Gaziantep Üniversitesi’nde uygulanan yöntem ile kısa sürede 2 kilo almayı başaran Enes’e burada PAN hastalığı teşhisi konuldu.

200 bin TL gerekiyor

Bu hastalığıyla beraber hipertansiyon, eklem tutulması gibi hastalıklarla da mücadele eden Enes’in İstanbul’da uzun süreli tedavi görmesi gerekiyor. Enes’in tedavisi ve ilaç, hastane, yol, kalacak yer gibi ihtiyaçları için toplam 200 bin TL gerekiyor. Enes’in hastalığı nedeniyle düzenli bir işte çalışamayan 35 yaşındaki baba Müslim Kaya, tedavi sürecini bugüne kadar Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tedavi gördüğü özel hastaneler ve yardımseverlerin desteği ile yürüttüklerini kaydetti.



"Tedavi edilemezse ölecek"

10 yıllık evli olduğunu belirten Müslim Kaya, 4 çocuğundan biri olan Enes’in 2 kez kalbinin durduğunu ve doktorların müdahalesi ile çalıştırıldığını kaydetti.

Oğlunun her geçen gün gözleri önünde eridiğini ifade eden baba, eğer tedaviye devam edilmezse oğlunun kısa süre içerisinde vefat edeceğini kaydetti.



Valilik kampanya başlattı

Oğlunun yaşaması için bugüne kadar imkansızlara rağmen mücadele ettiğini artık gücünün kalmadığını anlatan Müslim Kaya, bu süreçte Gaziantep Valiliği öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldığını söyledi.

Tüm yardımsever kurum, kuruluş temsilcileri ile iş adamlarına seslenen Müslim Kaya, "Oğlumu İstanbul’a tedaviye götürdüğümüz zamanlarda Gaziantep Valiliği olsun, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olsun, tedavi gördüğümüz hastane doktorları ve profesörleri olsun, bize destekte bulundular. Fakat sürecin uzun ve sürekli olması dolayısıyla maddi anlamda yetersiz kaldık. Oğlumun tedavisinin devam ettirilmesi için Gaziantep Valiliğimiz tarafından başlatılan bir yardım kampanyası var. Biz bu yardım kampanyasıyla Türkiye genelinde hayırsever insanlarımızın, iş adamlarımızın, belediyelerimizin bize destek olmasını bekliyoruz. Çünkü her ay düzenli olarak İstanbul’da oğlumu tedavi etmem gerektiği için düzenli bir iş bulamıyorum. Maddi anlamda çok zor durumdayım. Oğlumun tedavisi için toplam 200 bin TL kadar para gerekiyor. Tüm yardımseverlerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA