Adana'daki Cinayet Davasında Karar

Bir kişinin ölümüyle ilgili yargılanan 7 sanıktan tek tutuklu olanı, 18 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Adana’da çıkan kavgada bir kişinin öldürülmesi davasında yargılanan 7 sanıktan tek tutuklu olan kişiye, 18 yıl hapis cezası verildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık Muhammet Serin, tutuksuz sanıklardan Talat Yörüker, Mustafa Gülhan, öldürülen İsmail Utancak’ın kardeşleri Ahmet ve Salih Utancak ile tarafların avukatları katıldı.

Son savunması sorulan sanıklardan Serin, olay sırasında kendisine saldırıda bulunulduğunu öne sürerek, "Ben de kendimi savundum. Bana vurmasınlar diye bıçağı savurdum." dedi.

Diğer sanıklar ise suçlamayı kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Serin'i, "Kasten öldürme" suçundan önce müebbet hapis cezasına mahkum etti. Daha sonra, cinayeti haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezası 18 yıla indirildi.

Olaya karışan diğer sanıklardan Veysel Ergül, "Korku, kaygı ve panik yaratacak şekilde silahla ateş etme" suçundan 6 ay, Abdullah Güzel ise "basit yaralamadan" 2 bin 400 lira adli para cezasına mahkum edildi.

Diğer sanıklar Talat Yörüker, Mustafa Gülhan, Mustafa Serin, Recep Yörükler ve Metin Uludağ ise beraat etti.

Merkez Sarıçam ilçesi Buruk İstiklal Mahallesi'nde Muhammet Serin’in kardeşinin 18 Eylül 2017’de yapılan nişan töreni sırasında bir tekel büfesinin önünde çıkan kavgada İsmail Utancak bıçaklanarak öldürülmüştü.

Kaynak: AA