AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

'Lider millet buluşmasıyla 15 Temmuz milli irade zaferine dönüştü'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 'Lider millet buluşmasıyla 15 Temmuz milli irade zaferine dönüştü.' dedi.

Çalık, Pütürge ilçesinde 15 Temmuz şehidi Engin Tilbaç'ın isminin verildiği parkın açılış törenine katıldı.

Tilbaç'ın 15 yaşında şehit düştüğüne işaret eden Çalık, 'Yaşı 15 ama yüreği kocaman yiğit şehidimizin adını yaşatmak üzere vatandaşlarımızın bir arada olabileceği, nice Engin Tilbaç'ların yetişeceği çocuk parkının açıyoruz. Bugün eğer Türkiye olarak ayaktaysak şehitlerimiz, gazilerimiz sayesinde. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde.' diye konuştu.

FETÖ'nün hain darbe girişiminde yüzlerce vatandaşın şehit ve binlercesinin ise gazi olduğunu kaydeden Çalık, o gün milli iradenin kazandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Çalık, Engin Tilbaç'ın babası Murat ve öteki ilgililer parkın açılışını gerçekleştirdi.

Çalık, daha sonra beraberindekiler ile ilçede Pütürge Sakkuşağı Yardımlaşma Derneğinin açılışını yaptı.

Yeni yapılan Pütürge Kaymakamlık binasında incelemede bulunan Çalık ve beraberindekiler, İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, askerlerle bayramlaştı.

Pütürge Bal Festivalinin açılışına da katılan ve stantlardaki balları tadan Çalık, burada yaptığı konuşmasında ise şunları kaydetti:

'15 Temmuz sonrası Türkiye dimdik ayakta, lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile milletle buluştu. Lider millet buluşmasıyla 15 Temmuz milli irade zaferine dönüştü. Ortadoğu'daki mazlumların coğrafyasına döndürmek istedikleri Türkiye'yi, milletimiz, liderimiz sayesinde bertaraf ettik, darbeyi püskürttük, işgalin önüne geçtik.'
Kaynak: AA