Erbil Başkonsolosu İnam, Zaho'daki Tünel İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam, DuhokZaho kara yolu üzerinde bir Türk firmasınca yapımı süren 7 bin 200 metrelik tünelin inşaatında incelemelerde bulundu.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Zaho ilçesinde inşa edilen tünel çalışmasını yerinde takip etti.

İnam, Limak Holding tarafından 2013 yılında inşasına başlanılan Duhok'un Zaho ilçesindeki 'Gali Zaho Tüneli'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Limak yetkilileri ve tünelin inşasında çalışan mühendislerle bir araya gelen İnam, daha sonra düzenlediği basın toplantısında, ihale bedeli 131 milyon dolar olan tünelin yıl sonuna kadar bitirilmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

Avrupa'nın en kaliteli tünelleri arasında yer alan 'Gali Zaho Tüneli'nin toplamda gidiş-geliş olmak üzere 7 bin 200 metre olduğunu dile getiren İnam, 'Tünelin tamamlanması, buradaki trafik yoğunluğu üzerinde olumlu etki yaratacak. Zaho, bizim komşumuz olduğu için Türkiye ile mevcut ticari ilişkilere de olumlu yansıması muhakkak olacaktır.' dedi.

'Normal şartlarda 30 ay içerisinde tünelin inşa edilip, faaliyete geçmesi gerekiyordu.' diyen İnam, 'DEAŞ kaynaklı güvenlik olayları ve başka sebeplerden dolayı tamamlanamadı.' bilgisini verdi.

İnam, Türkiye'nin değerli firmaları arasında yer alan Limak'ın böylesi bir işi yüklenmesinden de ayrıca mutluluk duyduklarını kaydetti.

Duhok-Zaho kara yolu üzerinde kazılan Gali Zaho Tüneli, Türkiye sınırındaki Zaho ilçesinden yaklaşık 8 kilometre mesafede yer alıyor.
Kaynak: AA