Giresun'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

368. Kısa dönem erler için Giresun İl Jandarma Komutanlığı Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası’nda yemin töreni düzenlendi.

Giresun'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti
Düzenlenen törene Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Hakan Saraç, İl Jandarma Komutanı J.Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, il protokolü ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, eğitimlerini tamamlayarak acemilikten usta askerliğe geçen erler hep bir ağızdan yemin etti. Yemin töreninden sonra birliğe erken gelen ve eğitimlerde başarılı olan askerlere Vali Harun Sarıfakıoğulları tarafından hediyeler verildi.

Törende konuşan İl Jandarma Alay Komutanı J.Albay Bahittin Murat Yakın, asker ailelerine törene katıldıkları için teşekkür etti. Konuşmasında Albay Bahittin Murat Yakın, yemin eden erlere dönerek, “Sizler biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı vereceğinize namusunuz ve şerefiniz üzerine and içtiniz. İçtiğiniz bu and vatan sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzu kabul belgesidir. Sizlerle gurur duyuyor, sizlere güveniyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından sona eren tören sonrası yemin eden kısa dönem erler, aileleri ile hasret giderdi. Tören alanında bulunan skorsky s70 helikopterine uzun uzun uzun bakan ve ağabeyinin yemin törenine gelen Solmaz Ecrin isimli küçük kıza pilotlar jest yaparak onu helikoptere bindirdi. Helikopterin içerisine oturarak kaskını takan küçük kız ise şaşkınlıkla etrafını izledi.
Kaynak: İHA