Sancak'ta Toplu Sünnet Şöleni

Sırbistan'ın Sancak bölgesindeki Novi Pazar şehrinde, 300 çocuk için toplu sünnet şöleni düzenlendi.

NOVİ PAZAR – Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesindeki Novi Pazar şehrinde toplu sünnet şöleni yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Novi Pazar'da faaliyet gösteren Svetionik Derneğinin desteğiyle düzenlenen sünnet şöleninde, 300 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Balkanlar'da yürüttüğü 'Toplu Sünnet' projesi kapsamında, Novi Pazar ve civarındaki köylerden 130, Rozaje ve civarındaki köylerden ise 170 çocuk sünnet edildi.

Novi Pazar Kültür Merkezi'nin konser salonunda düzenlenen şölene, sünnet kıyafeti giyen minikler ve ailelerinin yanı sıra Bursa ve Rozaje'den gelen misafirler ile Novi Pazar Belediyesinden temsilciler katıldı.

Şölene katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdür Vekili İbrahim Karaman, burada yaptığı konuşmada, Bursa'nın ilerleyen dönemlerde Sancak bölgesiyle bağlarını güçlendireceğini söyledi.

Karaman, diğer Balkan ülkelerinde de benzer faaliyetleri bulunduğunu belirterek, 'Geçen yıl Sırbistan, Karadağ, Kosova ve Makedonya'da bin 100 çocuk için toplu sünnet yapılırken, bu yıl bölgede bin 715 çocuğun sünnet olmasına vesile olduk.' ifadelerini kullandı.

Svetionik Derneğinin temsilcisi Muhammed Demirovic de insanlar birbirine yardım ettikçe Allah'ın yardımının eksik olmayacağını anımsatarak, 'Türkiye ve Türk halkı, İslam dinini bu bölgeye getirdikleri ilk günden beri asırlardır bu bölgeye yardım eli uzatıyor.' dedi.

Demirovic, Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ileterek, 'Allah'ın desteğini Türkiye'den eksik etmemesinin sebebi, onun yalnızca bizim ve yalnızca Müslümanların değil, dünyanın dört bir yanında ezilen tüm mazlumların yanında yer almasıdır. Türkiye'nin bize verdiği desteğin göstergelerinden biri de bugün düzenlenen toplu sünnet şölenidir.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA