Mevsimlik İşçilerin Çocuklarına Yaz Okulu

Genç Hayat Vakfı tarafından ÇSGB ve AB destekli açılan yaz okulunda yakınlarının yanında kalan mevsimlik işçilerin çocuklarına yönelik destekleyici eğitim hizmeti sağlanıyor Proje eğitmeni Çorlakçı: 'Proje kapsamında çocukların okul hayatlarına katkı sunmak istiyoruz'.

Şanlıurfa'da eğitim çağındaki mevsimlik işçilerin çocuklarına yaz okulu açıldı.

Genç Hayat Vakfı tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Avrupa Birliğinin (AB) finansal desteğiyle Siverek ilçesindeki Şirinkuyu Cuma İbiş Ortaokulunda açılan yaz okulunda, mevsimlik işçilerin yakınlarının yanında kalan 65 öğrenci, eğitim görmeye başladı.

Evlerinden servislerle alınan ihtiyaç sahibi öğrenciler, okulda Türkçe, Matematik ve İngilizce gibi temel derslerin yanı sıra sosyal etkinliklerle de vakit geçiriyor.

Yemek ikramında da bulunulan öğrenciler, daha sonra tekrar evlerine bırakılıyor.

Proje eğitmeni Melike Çorlakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin çocuklarına sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Çocukların eğitimlerine katkı sunmak istediklerini ifade eden Çorlakçı, 'Proje kapsamında çocukların okul hayatlarına katkı sunmak istiyoruz. Ailelerinin yanında olmayan çocukların yaz boyunca eğitimden uzaklaşmamaları adına çaba gösteriyoruz. Görevli arkadaşlarımız, çocukları sabah evden alıyor. Hep beraber kahvaltı yapıyoruz. Ondan sonra derslerimiz ve bilim atölyesi çalışmalarımız oluyor. Çok keyifli vakit geçiriyoruz.' diye konuştu.

Eğitimden faydalanan 7. sınıf öğrencisi Gül Yılmaz da desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür ederek, verimli bir tatil dönemi geçirdiklerini kaydetti.
Kaynak: AA