Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Demokrasi Nöbeti' İçin Toplandılar

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 1. yılında '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla çok sayıda vatandaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti için toplandı Ellerinde Türk bayraklarıyla alana gelenler ve o gece gazi olanlar, Beştepe Millet Camisi ile 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne atılan bombanın düştüğü yeri ziyaret edip, şehit olanlar için dua ediyor Külliye'nin protokol giriş kapısının her iki yanına dev Türk bayrakları, parmaklıklara ise 'Rabia'dan 15 Temmuz'a ümmetin dirilişi', 'Biz birlikte Türkiye'yiz', 'Millet ne derse o', 'Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız' ifadelerinin yer aldığı pankartlar asıldı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla çok sayıda kişi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'demokrasi nöbeti' için toplandı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla alana gelenler ve o gece gazi olanlar, Beştepe Millet Camisi ile 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne atılan bombanın düştüğü yeri ziyaret edip, burada şehit olanlar için dua ediyor.

Bombanın düştüğü ve demir parmaklıklarla çevrilen alandaki parmaklıklara, burada şehit olan Erkan Yiğit ve Alper Kaymakçı'nın fotoğraflarının ve '15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız.' yazılarının bulunduğu pankart asıldı.

Millet Camisi'nde kılınan namaz sonrasında şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Öte yandan Sağlık Bakanlığınca Külliye çevresine acil müdahale çadırı kuruldu. Çadırda darbe gecesinin yaşandığı 15 Temmuz 2016 akşamı görev yapan personel bulunuyor.

- 'Seni Seviyoruz Reis'

Demokrasi nöbeti dolayısıyla Külliye'nin çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı, bazı yollar trafiğe kapatılırken vatandaşlar arama noktalarından alana alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ndeki konuşması, kurulan ekrandan canlı olarak aktarıldı.

Darbe girişimi sırasında şehit olan astsubaylar Ömer Halisdemir ve Bülent Aydın ile gazi İsmail Oğuz'un fotoğraflarının bulunduğu pankartın altında 'Kahraman astsubaylarımızı minnet ve şükranla anıyoruz.' yazısı yer aldı.

Ayrıca Külliye'nin protokol giriş kapısının her iki yanına dev Türk bayrakları, parmaklıklarına ise 'Rabia'dan 15 Temmuz'a ümmetin dirilişi', 'Biz birlikte Türkiye'yiz', 'Millet ne derse o', 'Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız', '15 Temmuz Müslüman Anadolu'nun dirilişi', 'Sabır boyun eğmek değil, mücadele etmektir.' ifadelerinin yer aldığı pankartlar asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının asılı olduğu pankartlarda ise 'Seni Seviyoruz Reis' yazısı yer aldı.

Demokrasi nöbeti tutanları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da ziyaret etti.

Külliye'nin etrafında kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunca da çadır kurulduğu görüldü.
Kaynak: AA