Cammu Keşmir'de Çatışma

Çatışmada 3 direnişçi öldürüldü.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde çıkan çatışmada 3 direnişçinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Polis müfettişi Muneer Ahmed Khan, yaptığı açıklamada, alınan ihbar üzerine Hindistan güvenlik güçlerinin Radbugh köyüne düzenlediklerini baskında çıkan çatışmada 3 direnişçinin öldürüldüğünü söyledi.

Çatışmanın gece boyunca sürdüğünü belirten Khan, daha sonra Hindistan karşıtı protestolar nedeniyle Srinagar'da sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirtti.

Cammu Keşmir'de önceki gün 7 Hindu hacının direnişçiler tarafından öldürüldüğü iddiasını Leşker-i Tayyibe grubu reddetmişti. Leşker-i Tayyibe'nin Sözcüsü Abdullah Ghaznavi, yaptığı yazılı açıklamada, Hindu hacılara yönelik eylemi 'menfur' bir saldırı olarak niteleyerek, 'Dinimiz, hiçbir inanca yönelik şiddete izin vermez. Bu eylemi şiddetle kınıyoruz.' ifadesini kullanmıştı.

Himalayalar'da Hindistan ve Pakistan arasında Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölge Keşmir, iki ülkenin İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.

Cammu Keşmir'deki Müslüman direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylem yapıyor. Bölgedeki şiddet olaylarında bugüne kadar yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA