Gençlere Kitap Okutan Proje

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, Kaymakamlık Proje Ofisi bünyesinde oluşturulan ve ilçe genelindeki ortaokullar düzeyinde 2 bin 67 öğrenci, lise düzeyinde 2 bin 367 öğrenci olmak üzere toplamda 4 bin 434 öğrencinin katılımı ile başlatılan ve yaklaşık 38 bin kitap okunan ‘Fatsalı Gençler Okuyor’ projesinde, öğrenci değerlendirmeleri yapıldı.

Gençlere Kitap Okutan Proje
Fatsa ilçesindeki ortaokul 5, 6, 7. sınıflar ile lise 9, 10, 11. sınıflar arasında dikkatleri kitaba çekmek, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak” amacıyla düzenlenen projede 22-26 Mayıs tarihleri arasında ilçe Halk Eğitimi Merkezine davet edilen öğrenciler komisyon tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda 5, 6, 7. sınıflar ile 9, 10, 11. sınıflar düzeyinde ilk 3 üç dereceye giren 18 öğrenci belirlendi. Dereceye giren öğrencilere ödül olarak her kategoride 3 adet olmak üzere toplamda 18 adet dizüstü bilgisayar verildi.

Öğrencilere ödülleri, okullarda düzenlenen çeşitli törenlerle Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk ve proje komisyonu Hayati Türkmen, Ali Bektaş, Levent Şen, M.Sinan Karadeniz, Elif Güngör tarafından verildi.

Kaynak: İHA