Mesleki Ve Teknik Eğitim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Bilecik’te Mesleki ve Teknik Eğitime yönlendirme ve rehberlik konularının ele alındığı toplantı yapıldı.

Mesleki Ve Teknik Eğitim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Bilecik Atatürk İlkokulu Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Barış Kalın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu şube müdürleri, il geneli Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin müdürleri, Mesleki Eğitim Merkezi müdürleri ve merkez ilçe ortaokul müdürleri katıldı.

Yapılan toplantıda ilk olarak Bilecik Mesleki Eğitim Merkezlerinde yapılan tüm yenilikler hakkında bilgilendirme yapılarak, kalfalık ve ustalık belgelerinin yanında öğrencilerin lise diploması da alabilecekleri belirtildi. Mesleki ve Teknik Eğitime yönlendirme ve rehberlik konusu görüşülerek, tüm ortaokullarda mesleki eğitimi tanıtıcı broşürlerin dağıtılacağı ve öğrencilerin mesleki eğitim hakkında bilgilendirileceği ve ortaokul yöneticilerinin bu anlamda yapması gerekenler hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda konuşma yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bu yılın meslek liselerinin yılı olduğunu belirterek, ”Liselerimiz hakkında tüm olumsuz düşünceleri kırmalı ve meslek liselerimizi halkımıza, ortaokul öğrencilerimize çok iyi tanıtmamız gerekiyor. Bilecik Mesleki Eğitim ve İstihdam Eğitimini Belirleme Çalıştayı ile Bilecik’te mesleki eğitim adına önemli bir kamuoyu oluşturuyor. Meslek okullarımızın eğitim kalitesini yükseltmek ve okul sonrası istihdamlarına katkı sağlamak için önemli çalışmalar yapıyorlar. Sektör desteğini de alan okulların çok daha avantajlı bir konuma yükseliyor ve istihdamları çok yüksek bir düzeye çıkıyor” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA