Arama Kurtarma Ekibinin Kıyı Mesaisi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından kurulan Su Altı Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi, görev yerleri kıyılarda 24 saat mesai yapıyor.



Edremit Körfezi'nde görev yapan arama kurtarma ekibi Altınova, Ayvalık, Gömeç, Ören, Zeytinli, Akçay, Güre, Altınoluk ve Erdek ile Bandırma sahillerinde hizmet veriyor.

Özellikle Ramazan Bayramı dolayısıyla devriyelerini sıklaştıran ekip personeli, denize giren vatandaşların güvenliğini sağlıyor.

Ekipte görevli cankurtaran Sedat Osmanoğlu, yaz sezonu boyunca sahil bölgelerinde deniz sezonunun açılmasıyla ziyaretçi sayısının ciddi anlamda arttığını söyledi.

Osmanoğlu, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle gelen misafirlerin denizde güvenliklerini sağlamak için görev yapacaklarını da belirterek, 'Bölgemizin belirli yerlerinde cankurtaran kuleleri ve botuyla hizmet vermekteyiz. Yaz sezonu boyunca deniz üzerinde meydana gelebilecek her hangi bir olay karşısında ekibimizle 24 saat görev yapmaktayız.' dedi.

Osmanoğlu ayrıca, il sınırları içinde 22 mavi bayraklı plajda 50 cankurtaranın 90 beygirlik 7 cankurtaran botuyla hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA