Aziziye'de Metruk Yapılar Temizleniyor

Aziziye Belediyesi ilçede huzur ve güven ortamını tehdit eden, oluşturduğu çevre kirliliği kadar görsellikten de uzak olan metruk yapıları yıkıyor.

Dadaşkent Saltuklu Mahallesi’ndeki iş yerleri ve yaklaşık 30 yıl önce yapılan afet konutları belediyenin aldığı kararla yıkılıyor. Adnan Menderes Lisesi yolu üzerinde bulunan ve yaklaşık iki dönüm alan üzerine kurulan 27 iş yerinde yıkım çalışması tamamlanırken, modern konutlar arasında ucube bir görüntü oluşturan afet bloklarında da yıkım çalışmaları sürüyor.

Yıkım yerinde incelemelerde bulunarak, ilçeyi metruk yapılardan temizleyecek çalışmaya iş makinesiyle ilk darbeyi vuran Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, metruk yapıların oluşturduğu çirkin görüntünün yanında huzur ve güven açısından da sorun oluşturduğunu ifade etti.

Vatandaşlardan söz konusu yapılarla ilgili yoğun şikayet aldıklarının dile getiren Orhan, 'Hemşehrilerimizin huzuru ve güveni bizim için her şeyden önce gelir. Yıkımını gerçekleştirdiğimiz metruk yapılar çirkin görüntü oluşturmakla birlikle her türlü suç işlenebilecek ortama müsait durumdaydılar. Türlü melanetlerin döndüğü bu yapıları temizleyerek bölgedeki hemşehrilerimize rahat bir nefes aldırdık.' dedi.

Kaynak: AA