Acıbadem Altunizade Hastenesine Mitsubishi Electric İmzası

Acıbadem Sağlık Grubu Altunizade Hastanesi'nin asansör ve yürüyen merdiven sistemleri için Mitsubishi Electric'i tercih etti.

Acıbadem Sağlık Grubu, Altunizade Hastanesinin asansör ve yürüyen merdiven sistemleri için Mitsubishi Electric'i tercih etti.

Mitsubishi Electric'ten yapılan açıklamaya göre, üst düzey yolcu güvenliği, yüksek hız, sessizlik, maksimum konfor, uzun ömür, yüksek enerji tasarrufu ve çevreye dost teknoloji yaklaşımıyla Mitsubishi Electric, daha önce Acıbadem Sağlık Grubu'nun Maslak, Taksim ve Ankara Hastanelerinin asansör ve yürüyen merdiven sistemlerine de imza atmıştı.

Acıbadem Altunizade Hastanesinde de Mitsubishi Electric'in 16 asansörü ve 4 yürüyen merdiveni ziyaretçilerine üst düzey güvenlik ve konfor sağlıyor.

- Üst düzey güvenlik

İleri teknolojisi ve seyir konforunun yanı sıra ürün, servis ve bakım kalitesiyle Mitsubishi Electric, Acıbadem Altunizade Hastanesinde kapasiteleri 800 kilogram, bin kilogram, bin 600 kilogram ve 2 bin kilogram arasında, hızları ise saniyede 1 metre ve 1,75 metre arasında değişen asansörleriyle yer aldı.

Mitsubishi Electric'in projede tercih edilen yürüyen merdivenleri ise saatte 6 bin kişi taşıma kapasitesiyle hizmet veriyor.

Acıbadem Altunizade Hastanesinde kullanılan Mitsubishi Electric asansörleri, olası bir yangın durumunda ana kata gelerek kullanım dışı kalıyor. Deprem anında ve elektrik kesintilerinde asansörü en yakın kata getiren sistemlerin yer aldığı Mitsubishi Electric asansörlerinde, kabine giriş çıkışlarda yer alan ışın perdesi de emniyet sağlıyor.

Mitsubishi Electric'in yürüyen merdivenlerinde düz alüminyum plakalar yerine uzun ömürlü paslanmaz çelik plakalar kullanılması sayesinde yolcuların kayması önleniyor. Merdivenlerde bulunan eteklik koruyucudaki emniyet şalteri, yolcunun eşyalarının sıkışması gibi olumsuz durumlarda yürüyen merdiveni durduruyor. Basamak zinciri emniyet cihazı, basamak zincirinin uzaması ya da kırılması durumunda yürüyen merdivenin durmasını sağlıyor. Yürüyen merdivenlerde gerekli durumlarda kullanılmak üzere acil durdurma düğmesi de mevcut.

Mitsubishi Electric'in Acıbadem Altunizade Hastanesinde yer alan makine dairesiz asansörleri, dizayn kolaylığı nedeniyle mimarlar, müteahhitler ve iç mimarlar tarafından tercih nedeni oluyor. Tüm malzemenin kuyuda monte edilmesiyle tasarımcılara asansör konumu ve yerleşimiyle ilgili rahatlık sağlanıyor. Makine dairesiz asansörlerin kontrol paneli de kuyu içerisine monte edilebildiği için son katta asansör holünde ayrıca bir alana gerek duyulmuyor. Asansöre, son kattaki çağrı panelinin arkasında yer alan mini kontrol ünitesi üzerinden müdahale edilebiliyor.
Kaynak: AA