Geri Dönüşüm 4 Bin 250 Ağacı Kesilmekten Kurtardı.

TOKAT – Tokat Organize Sanayi Bölgesinde ambalaj atıkları toplama ve ayırma tesisinde aylık yaklaşık olarak 250 ton kağıt atığın geri dönüşümü sağlanarak 4 bin 250 ağaç kesilmekten kurtarıldı.

Geri Dönüşüm 4 Bin 250 Ağacı Kesilmekten Kurtardı.
Tokat’ta Alparslan Yancı, OSB’de geri dönüşüm tesisini hayata geçirdi. Yancı, bir ton kağıt atığın yaklaşık olarak 17 ağacı kurtardığını belirterek, Tokat’ta sadece kendi tesislerinde aylık 250 ton kağıt atıkla 4 bin 250 ağacın kesilmekten kurtarıldığını açıkladı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na tesisin hayata geçirilmesinde vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti. Gün içinde marketlerden ve diğer iş yerlerinden toplanan kağıt ve geri dönüştürülebilir çeşitli atıklar gruplarına göre ayrıştırıldıktan sonra preslenerek balyalar haline getirildiğini ifade eden Yancı, “Geri dönüştürülebilir mamuller işlemeden il dışındaki fabrikalara gönderiyoruz. Çöpe gidecek atıkları, geri kazanarak ekonomik değere dönüşmesini sağlıyoruz. Aylık yaklaşık olarak 250 ton işleme kapasitemiz var. Geri dönüşebilen plastik, kağıt, cam gibi. atıkları toplayarak tekrar ekonomiye geri kazanılmasını sağlıyoruz. Doğaya bırakıldığında yüzyıllarca kaybolmayacak atıkları geri dönüştürüyoruz. Bu işi yaparken hem vergimizi veriyoruz hemde istihdam sağlıyoruz”dedi.

Kağıt ve karton, geri kazanılabilir katı atıkların arasında ağırlık olarak yüksek miktarlarda bulunmakta olduğuna dikkat çeken Yancı, geri dönüşümün çevre açısından önemine vurgu yaptı.
Kaynak: İHA