Büyükşehir'den Engellilere Malzeme Yardımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, şehirde bulunan engelli gruba tekerlekli sandalye, beyaz baston ve saat dağıtımı yaptı.

Büyükşehir'den Engellilere Malzeme Yardımı
Dağıtım için Büyükşehir Belediyesi önünde bir program düzenlendi.

Engellilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Durdu Yetkinşekerci, böylesi hayırlı bir günde hayırlı işler yapmanın önemine dikkat çekti. Engelli olmanın seçim olmadığını ve tüm insanların birer engelli adayı olduğunu ifade eden Yetkinşekerci, Engelli Daire Başkanlığı kurulduktan sonra başına gelen Yusuf Çelebi’nin doğru bir seçim olduğunu belirtti.

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de, Suriye’de atılan kimyasal madde sonucu ölenlerin Hak dünyasına, kalanların ise sakat olarak kendilerine katıldığını söyledi.

Engellilerin nerede olursa olsun sahip çıkacaklarını vurgulayan Çelebi, “Engeller bizim vazgeçilmezlerimiz, onlar bu ülkenin birer bireyleridir. Bu malzemeler sizin doğal haklarınız. Nasıl ki diğer insanlar ayakkabıları ile geziyorsa, bu malzemeler de sizlerin hakkıdır” dedi.

Bundan 15 yıl önce manuel sandalye dahi bulmanın zor olduğunu, ancak şimdi akülü sandalye ile engellileri yaşamlarının daha kolaylaştığını aktaran Çelebi, “Bir ülke ne kadar güçlü olursa engellisi de güçlü olur. Yıllar önce engelliler üretime katılmıyordu. Ama şimdi üretime katıldık ve bize de varız diyoruz” şeklinde konuştu.

2018 yılında Türkiye’de olmayan bir tesisi “Engelsiz Mekan” adıyla kuracaklarını ifade eden Çelebi, "10 bini kapalı olmak üzere 13 bin metre alanda bir tesis kuracağız. İçerisinde Spor salonu, kapalı ve açık havuz, derslikleri ve tüm engelli grupların genel kurullarını yapabilecekleri salonlar bulunacak" diye konuştu.

Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay ise dağıtılan tekerlekli sandalyelerin tamirine yönelik bir tamir atölyesi açtıklarını ve bundan böyle engellilerin araçlarını burada tamir ettirebileceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından engellilere 22 akülü, 28 manuel, 10 çocuk sandalyesi olmak üzere 60 tekerlekli sandalye, 10 beyaz baston ve 10 adet de konuşan saat dağıtıldı.
Kaynak: İHA