GTO Heyeti Katar'daki 'Expo Turkey By Qatar Fuarı'na Katıldı

Katar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, başkent Doha'da düzenlenen 'Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda Gaziantep iş dünyasını Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu başkanlığındaki heyet temsil etti.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre Hıdıroğlu, GTO Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Sami Akay, Hüseyin Özgüler, Kamil Tosun ve Bülent Evyapan’dan oluşan heyet, Katar Ticaret ve Sanayi Odası ve Katarlı iş adamlarıyla görüşerek, Gaziantep'in sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beyhan Hıdıroğlu, Expo Turkey by Qatar Fuarı kapsamında düzenlenen Türk-Katar İş Zirvesinin iki ülke arasındaki ticaret hacmini attırma bakımından önemli bir buluşma olduğunu ve verimli geçtiğini belirtti.

Katar temasları kapsamında ziyaretlerin yanı sıra ikili görüşmeler de gerçekleştirerek Gaziantep’in ekonomik yapısıyla ilgili Katarlı iş adamı ve yatırımcılara bilgi verdiklerini aktaran Hıdıroğlu, 'Fuar kapsamında 7 ana sektörde ikili görüşmeler yapıldı. Türkiye-Katar arasındaki ilişkiler son yıllarda çok önemli bir noktaya gelmiş bulunuyor. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Çünkü geliştirilmesi gereken önemli bir potansiyel var. Gaziantepli firmalarımız bu potansiyeli iyi değerlendirmeli.' ifadelerini kullandı.

Hıdıroğlu, Katarlı iş adamlarını yatırım için Gaziantep'e davet ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Katar'ın ekonomik potansiyeli, önemli girişimci ruha sahip Gaziantep’le birleştiğinde ortaya çok önemli fırsatlar çıkacak. GTO olarak Gaziantep’in özellikle körfez bölgesiyle ticari ilişkilerini arttırması için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Ticari ilişkilerimizi geliştirmek istediğimiz körfez ülkelerinin başında Katar geliyor. Çünkü Katar dünyanın en yüksek kişi başı milli gelirine sahip ülkesi. Doğal kaynağı zengin olan bir ülke. Gaziantepli firmaların Katar’daki fırsatları keşfetmesi çok önemli. Bu çerçevede değerlendirdiğimizde Katar temasları bir hayli verimli geçti. Bundan sonraki süreçte Gaziantep’in ekonomik potansiyelini yerinde görmek üzere Katarlı yetkili ve iş adamları ilimizi ziyaret edecek. Bu adımların somut işbirliklerine dönmesi için girişimlerimiz devam edecektir.'

Kaynak: AA