'Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi' Protokolü

Lüleburgaz Belediyesi ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında 'Yeni İşim Girişim' Programı kapsamında 'girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi' işbirliği protokolü imzalandı.

Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin protokolü imzaladı.

Halebak, protokol törenin ardından yaptığı açıklama, belediye olarak proje üretmeye devam ettiklerini söyledi.

İmzalanan protokol ile Trakya'da ve Lüleburgaz’da girişimcilik ekosisteminin geliştirileceğini belirten Halebak, kalıcı bir işbirliğinin ilk adımının atıldığını ifade etti.

Protokol kapsamında, inovasyon ve bilişim odaklı girişimciler için önemli faaliyetler gerçekleştireceklerini de kaydeden Halebak, şöyle konuştu:

'Trakya'da ve Lüleburgaz'daki kadın ve genç girişimcilere yönelik eğitim, mekan desteği sağlanacak. Yapılacak ortak çalışmalar yoluyla kadın ve genç girişimcilere yönelik özel girişimcilik programları tasarlanacak. Girişimcilik, kadın girişimciliği ve melek yatırımcılık başlıkları altında çeşitli ortak konferanslar, atölye çalışmaları ve eğitim toplantıları düzenlenecek. Lüleburgaz'daki ve bölgedeki girişimcilerin desteklenerek girişimciliğin geliştirilmesi sağlanacak ve var olan girişimcilerin sayısı artırılacak.'

Kaynak: AA