MÜSİAD'dan İstihdam Seferberliğine Destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aksaray Şube Başkanı Eyüp Dağdaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine gereken desteği vereceklerini belirtti.

Dağdaş, yaptığı yazılı açıklamada, daha güçlü bir Türkiye için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Kendilerinin de istihdam seferberliğine gereken desteği sağlamak için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Dağdaş, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısı ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyor çünkü istihdam, sosyal ve ekonomik olarak iki boyutuyla da önemli bir konudur. Sosyal boyuta baktığımızda, işsiz vatandaşımızın çalışması, ailesine ve çevresine katkı sağlaması, çocuklarının eğitimini karşılayabilmesi, terör ve benzeri oluşumlardan uzak kalabilmesi gibi önemli pozitiflikler barındırır. Diğer taraftan da istihdam artışı demek, ekonomik olarak çarkların daha fazla dönmesi, daha fazla üretim, daha fazla katma değer ve kalkınma hızının artması demektir. MÜSİAD olarak, devletimizin hem işbaşı eğitimlerini hem de asgari ücret üzerindeki vergiyi karşılayarak önemli katkı sağladığı istihdam seferberliği kapsamında elimizi taşın altına koyuyor ve bu seferberlikte biz de varız diyoruz.'

Kaynak: AA