Karamanlı Belediyesi 2018'E Yeni Hedeflerle Giriyor

Karamanlı Belediye Başkanı Selimoğlu: '51 bin metrekare alanda yer alacak Karamanlı Meslek Yüksekokulunun temelini nisan ayı içerisinde atacağız'.

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Karamanlı Meslek Yüksekokulu'nun temelinin yeni yılda atılacağını bildirdi.

Selimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2017 yılının çok yoğun geçtiğini, belediye personelinin hızlı tempoda, özverili bir çalışma gösterdiğini ifade etti.

İlçede yaklaşık 43 bin dönüm arazinin sulanacağı kapalı sistem arazi sulama projesinde sona gelindiğini, taş kırma ve eleme tesisinin kapasitesinin yüzde 70 artırıldığını, kilit parke tesisinin modernize edildiğini aktaran Selimoğlu, geride bırakılan 2017 yılında, ağaç dikimi, okul yapımı, bisiklet ve yürüyüş yolları yapımı, tarım arazi toplulaştırması başta olmak üzere birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Selimoğlu, 2018 yılında da planlı ve programlı bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarına başlıyoruz. Altyapı çalışmaları ile birlikte koordineli olarak sıcak asfalt ve kilit parke döşeme çalışmalarına başlayacağız. Ardıçlık B tipi mesire alanı projesini hayata geçireceğiz. Karamanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Karamanlı Emniyet Amirliği binalarının yapımına başlanılacak. Karamanlı Hükümet Konağı yapımı başlayacak. Hayvancılık organize sanayi bölgesi oluşturulması konusunda çalışmaya devam edeceğiz. Sondaj sulama sularını, kapalı devre sulama sistemindeki fiyatlandırma ile aynı tutup 0,20 kuruştan ücretlendireceğiz. Kapalı devre sulamasına dahil olmayan Ferizli ve Eskiköy mevkilerindeki 8 sondaj sulamasının enerji hatlarını yenileyerek devreye sokacağız. İkinci etap TOKİ konutlarının yapımına başlanılacak. 51 bin metrekare alanda yer alacak Karamanlı Meslek Yüksekokulunun temelini nisan ayı içerisinde atacağız. Daha yeşil bir Karamanlı için yaklaşık 2 bin fidan dikimi yapacağız. Park, bahçe, yeşil alan, spor ve dinlenme alanların yapımına devam edeceğiz."
Kaynak: AA