Kırşehir'de 15 Bin Civarında Mülteci Yaşıyor

Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Vali Necati Şentürk’ü ziyaret eden İl Göç İdaresi Müdür Vekili Osman Demir, Kırşehir’de 15 bin civarında mültecinin yaşadığını söyledi.

Kırşehir'de 15 Bin Civarında Mülteci Yaşıyor


Beraberindeki heyetle Vali Necati Şentürk’ü ziyaret eden İl Göç İdaresi Müdür Vekili Osman Demir, kentte mültecilerle ilgili yapılan çalışmalara dair bilgilendirme sunumu yaptı. İl Göç İdaresinin gayretli çalışmaları sonucunda mültecilerin en rahat ettiği illerin başında Kırşehir’in geldiğini belirten Vali Necati Şentürk, “Resmî rakamlara göre ilimizde yaşayan 15 bin civarındaki göçmenin hepsi bizim misafirimizdir. Mülteciler, ülkelerinde gördükleri zulüm sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalmış ve ülkemize gelerek milletimizin vicdanına sığınmışlardır. Ülkemiz, devlet geleneği olarak tarih boyunca zulme uğramış insanlara din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan her zaman kucak açmıştır. Günümüzde yine bize yakışan olanı yapıyor, onlara kapımızı açıyor, soframızı onlarla paylaşıyoruz. Valiliğimizce başlattığımız kampanyalarda Kırşehir’den mazlumlara tırlar dolusu yardımlar göndermiştik. Mazlumlara karşı şefkat kanatlarını açan ve onları şefkatle kucaklayan Ahi yurdu Kırşehir’in değerli evlatlarına minnettarız. Dünyada mültecilere en çok yardım yapan ülke Türkiye’dir. Mazlumların, gariplerin, zulme uğramışların sığınacağı tek ülke Türkiye’dir. Ancak, Türk milletinin sığınacağı başka bir liman yoktur. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Dünyanın neresinde olursa olsun zorluk içerisinde olan kardeşlerimize Allah yardım etsin” diye konuştu.



İl Göç İdaresi Müdür Vekili Osman Demir ise Kırşehir’de ki göçmenlerin durumu ve Kırşehir Göç İdaresi Müdürlüğünde yürütülen faaliyetler hakkında Vali Şentürk’e bilgiler verdi. Demir, "Kırşehir’de 15 bin civarında kayıtlı mülteci yaşamaktadır. Vali Şentürk’ün destekleri ve kuruma tahsis ettiği yeni binamızda en iyi ve en hızlı şekilde göçmenlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Desteklerinizden dolayı Vali Necati Şentürk’e teşekkür ediyorum” dedi.



Ziyaret, fikir alışverişi ile sona erdi.
Kaynak: İHA