Ağrı İl Sağlık Müdürü Bulut'tan ASTOP'a Ziyaret

Ağrı İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, Ağrı Sivil Toplum Platformunu (ASTOP) ziyaret etti.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) binasında gerçekleşen ziyarette, ASTOP Başkanı Saim Alpaslan ve ASTOP üyeleri hazır bulundu.

Ziyarette, hasta sevklerinin düşmesi, kadın doğum hastanesinin durumu, yeni devlet hastanesi, tıp fakültesi ve anjiyo ünitesi gibi konulara değinildi.

ASTOP Başkanı Alpaslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddeti basından ve kamuoyunda takip ettiklerini söyledi.

Hasta ve hasta yakınlarının büyük stres ve sıkıntı altında hastaneye gittiklerini anımsatan Alpaslan, "Burada ters giden bir durum olduğunda vatandaş otomatik olarak reaksiyon gösteriyor. Herkes sabırlı davranamıyor. Böyle olunca vatandaşımız bu defa hukuksal sorunlarla karşılaşıyorlar. Bizim doktorlarımızdan ricamız bu kişilere karşı biraz daha hoşgörülü ve yönlendirici olmalarıdır." diye konuştu.

"Hastaların haklarını bilmeleri gerekiyor." diyen Alpaslan, şöyle konuştu:

"Örneğin bir çok doktorumuz hastaları, hastalıklarından dolayı bilgilendirmiyor. Bunun gibi bir çok hasta hakkı tanımlanmış durumda. Doktorumuzu değiştirebilir, dilediğimiz doktora muayene olabiliyoruz. Mahremiyet konusunda hassasiyetimiz olmalı. Refakatçi bulundurma hakkımız var. Yaşadığımız sorunlarda şiddeti tercih etmek yerine hasta hakları bölümüne giderek o bölümü bilgilendirmemiz durumunda daha sağlıklı bir çözüm bulmuş olacağız. Biz de inşallah platform olarak ilerleyen süreçte hasta haklarına yönelik bilgilendirme çalışması yapacağız."

Kaynak: AA