Kore Gazileri 'Ayla' Filmini İzledi

Adapazarı ilçesinde Kore gazileri ve yakınları 'Ayla' filmini izledi.

Sakarya'da Kore gazileri ve yakınları, Türkiye'nin "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde Oscar'a aday adayı olarak gösterdiği "Ayla" filmini izledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Erenler Ada AVM yönetimi tarafından düzenlenen etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir, Kore gazileri ve eşleri katıldı.

Filmin ardından Kore gazileri ve yakınları duygusal anlar yaşadı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin çok duygulu olduğunu belirterek, gazilerin her daim hatırlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Kore gazisi Selim Demir (86) de filmden çok etkilendiğini, o anı tekrar yaşamış hissine kapıldığını anlattı. Filme konu olan Süleyman astsubayı görmediğini, orada kamyon sürdüğünü dile getiren Demir, "Ayla'yı orada duyuyorduk ama orada bir Ayla yoktu, yüzlerce yetim kalan çocuk vardı. Türkiye orada okul açtı, kimsesiz çocuklar o okula gitti." diye konuştu.

Sinema müdürü Kerem Küçükbalkaya ise gazilerle gurur duyduklarını dile getirerek, "Gazilerimizi filmimizde tarihe götürerek hüzünlendirdik ama inşallah kendilerini mutlu edebilmişizdir." dedi.
Kaynak: AA