Trabzon'da Trafik Sorununa Çözüm Arayışı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kahramanmaraş Caddesi'nin refüjle ikiye bölünüp kaldırımların büyütüleceğini söyledi.

Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş Caddesi üzerindeki trafik sorununu çözüme kavuşturmak için çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti.

Caddedeki trafik sorununu çözmek için ilk önce Elektronik Denetleme Sistemi Projesi hazırlandığını anımsatan Gümrükçüoğlu, bu projenin uygulamaya geçirilmesiyle yol alınamayacağının anlaşılması üzerine "B" planı üzerine çalışmaya başladıklarını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, caddenin tam bir düzene kavuşması esasını taşıyan projenin yaklaşık bir yılda hazırlandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Projeye göre, Kahramanmaraş Caddesi refüjle ikiye bölünüp kaldırımlar büyütülecek. Yine tek yönlü, batıdan doğuya seyir tarzında uygulama olacak. Meydan Parkı altındaki tek yönlü çalışmayı Kahramanmaraş Caddesi boyunca yine iki şerit esasına dayalı tarzda bir çalışma oldu. Bu çalışmada dolmuş durakları sadece iki araçlık cep olarak bırakıldı. Cebin yanından geçen yol ancak bir aracın geçeceği genişlikte olacağı için arkadan aynı cebi kullanacak dolmuş geldiğinde öndeki mutlaka çıkmak zorunda kalacak."

Projeye ilişkin tüm ilgili kurumlarla görüşmelerin gerçekleştirildiğini belirten Gümrükçüoğlu, teknik çalışmaların da yapıldığını aktardı.

Gümrükçüoğlu, çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, "Bu proje, yılbaşından itibaren nihai şekli verilip finansman kaynağı araştırılacak olan hafif raylı sistem ile çelişen bir uygulama değil." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA