Türkiye'nin Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerine Sağladığı Destek

Arnavutluk Savuma Bakanı Xhaçka: 'Türkiye'nin yılda yaklaşık bir milyon dolarlık bağışından yararlanacağız'.

Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka, Türkiye'nin ülkesinin silahlı kuvvetlerine yaptığı yardımlara değinerek "Türkiye'nin yılda yaklaşık bir milyon dolarlık bağışından da yararlanacağız." dedi.

Arnavutluk Savunma Bakanı Xhaçka, Meclis Ulusal Güvenlik Komisyonunda, bakanlığının 2018 yılı bütçe tasarısıyla ilgili düzenlenen oturumda konuşma yaptı.

Bakan Xhaçka, savunma bütçesinin artırılması konusuna değinerek bunun müttefik ülkelerin yardımı ve bağışlarıyla sağlanabileceğini vurguladı.

Türkiye'nin Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerine sağladığı desteğe değinen Xhaçka, "Bütçeye, müttefiklerimizin 2018 yılı yardım ve bağışlarıyla katkı sağlayacağız. Türkiye'nin yılda yaklaşık bir milyon dolarlık bağışından da yararlanacağız." şeklinde konuştu.

İtalya'nın da yıl sonuna kadar 7 milyon avro değerinde 5 bin otomatik silah hediye edeceğini anımsatan Xhaçka, bu bütçe tasarısının, NATO üyesi olarak taahhüt ve yükümlülükler doğrultusunda, savunma alanındaki reformların gelişiminin sürekliliğini sağladığını aktardı.

Arnavutluk'un 2014 yılında Galler Zirvesi'nde, savunma bütçesinin 2024 yılına kadar gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 2'lik değerine ulaşmasını taahhüt ettiğinin altını çizen Xhaçka, nisan ayında Maliye Bakanlığı ile bütçenin 2024 yılına kadar artırılması konusunda fikir birliğine varıldığını kaydetti.

Xhaçka, büyüme eğilimini sunan ilk ülkelerden oldukları için NATO tarafından takdirle karşılandıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA