Kuzu 'Fıstık' Kurtarıcısının Peşinde

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde erken doğduğu için sağlık sorunları yaşayan Kamerun kuzusu, kendisini tedavi eden veteriner hekim Özsun Yurt Güneş'in peşinden ayrılmıyor Veteriner hekim Güneş: 'Sürekli yanında bulunduğumdan dolayı beni annesi sanıyor. Peşimi hiç bırakmıyor. Tüm barınakları sabahları birlikte geziyoruz'

ÖZKAN BEYER - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde erken doğduğu için sağlık sorunları yaşayan Kamerun kuzusu, kendisini tedavi eden veteriner hekim Özsun Yurt Güneş'in peşinden ayrılmıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, her geçen gün artan hayvan sayısıyla dikkati çekiyor. Hayvanat bahçesinde yaklaşık 1 ay önce bir Kamerun koyunu erken doğum yaptı. Sağ arka bacağı kırık olan, kemik sistemi ve gözünde problem bulunan kuzu, buradaki hayvan hastanesinde tedavi altına alındı.

20 gün tedavi gören kuzuya "Fıstık" adı verildi. Fıstık ile kuzunun tedavi sürecinde gece gündüz yanından ayrılmayan evli ve iki çocuk annesi klinik şefi veteriner hekim Özsun Yurt Güneş'in dostluğu görenlerin dikkatini çekiyor.

Tedavi sonucu artık yürüyebilen minik kuzu, kurtarıcısı Güneş'in yanından ayrılmıyor. Güneş, her sabah barınakları Fıstık ile geziyor ve gün boyu mesaisini birlikte sürdürüyor.

Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıldır hayvanat bahçesinde çalıştığını belirtti.

Burada yardıma muhtaç hayvanların tedavileriyle ilgilendiklerini aktaran Güneş, tedavileri tamamlanan hayvanları, tekrar sürüye katılacak hale getirdiklerini dile getirdi.

- "Baktığımız hayvanlar ailenin ferdi gibi oluyor"

Güneş, "Fıstık" ile ilgili, "Minik kuzunun kemik sisteminde sorunlar vardı. Bir ayağı kırılmıştı, gözü su topluyordu. Tedavisinin ardından şu an genel durumu iyi. Sütten kesilmek üzere. Kendi yemini de artık yiyor. Rahatlıkla dolaşabiliyor. Yavaş yavaş sürüye katılma çalışmalarına başlayacağız." dedi.

Kuzunun tüm tedavi aşamalarında yanında bulunduğunu aktaran Güneş, şunları anlattı:

"Sürekli yanında bulunduğum için beni annesi sanıyor. Peşimi hiç bırakmıyor. Tüm barınakları sabahları birlikte geziyoruz. Kendisinden ayrılmak biraz zor olacak. Hayvanlar kendilerine yardımcı olan kişileri unutmuyor. Öncelikle onun verdiği bir alışkanlık olmalı. Ağrıları geçtikçe ve karnı doydukça artık kişiyi benimsiyor. Kendisine zarar gelmeyeceğine inanıyor. En önemlisi ise küçük olduğu için anne özlemi var. Çünkü geceleri de burada kalıyor. Bu yüzden bana fazla alıştı. Tedavisi tamamlandıktan sonra annesinin yanına bırakacağız."

Güneş, kuzunun kendisini sürekli takip etmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Bana ait gibi, benim evladım gibi geliyor. Bizler de çok fazla eşimizi, çocuklarımızı göremiyoruz. Burada 8-10 saat birlikteyiz. Baktığımız hayvanlar neredeyse ailenin ferdi gibi oluyor. Biz kendisine 'Fıstık' adını verdik. Bize geldiğinde çok küçük ve zayıftı. Fazlasıyla kilo aldı. Biz de severek, dua ederek kendisine baktık." dedi.
Kaynak: AA