'Anuga Gıda Ve İçecek Fuarı' Açıldı

Türkiye, dünyanın en büyük gıda fuarı kabul edilen Anuga'da 298 firmayla temsil ediliyor İTO Başkan Yardımcısı Topçu: 'Türkiye'deki gıda üreticileri artık dünya pazarlarında marka olma yolundalar ve oldukça mesafe kaydettiler' 'Gıda sektöründe ülkemiz iyi bir yere doğru ilerliyor. Sürekli Avrupa'ya uygun, dünyaya uygun daha kaliteli, organik ürünler yetiştirme gayreti içindeler'

Dünyanın en büyük gıda fuarı kabul edilen "Anuga 2017 Gıda ve İçecek Fuarı", Almanya'nın Köln kentinde açıldı.

107 ülkeden 7 bin 405 firmanın katıldığı fuarda Türkiye, 247'si İstanbul Ticaret Odası (İTO) organizasyonu ile 51'i de bireysel katılım olmak üzere toplam 298 firma ile temsil ediliyor.

İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, fuarda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 5 bin metrekare alanda, katılımcı firma sayısıyla diğer ülkeler arasında 4. sırada yer aldığını ifade etti.

Topçu, "Çalışmalarımız oldukça iyi seviyede. Gıda olarak biz çok iyiyiz. Türkiye'deki gıda üreticileri artık dünya pazarlarında marka olma yolundalar ve oldukça mesafe kaydettiler. Ben daha da iyi olacaklarını ümit ediyorum." dedi.

Türk firmalarının gerek kalite gerekse sunum açısından her yıl kendisini geliştirdiğini kaydeden Topçu, şunları söyledi:

"Gıda sektöründe ülkemiz iyi bir yere doğru ilerliyor, inşallah daha iyi olacağız. Gıda üreticilerimiz kendilerini değiştiriyorlar. Sürekli Avrupa'ya uygun, dünyaya uygun daha kaliteli, organik ürünler yetiştirme gayreti içindeler. Gıda üretim teknolojimizi ne kadar fazla geliştirirsek dünya pazarlarına o kadar daha fazla girebiliriz."

Topçu, ayrıca fuara gelen iş adamlarına gerek Almanya gerekse diğer AB ülkelerinin vize konusunda daha fazla kolaylık göstermesini arzu ettiklerini ifade etti.

284 bin metrekare alanda kurulan fuar, 11 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA