Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi

Altıntaş ilçesinde, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 12. etap programının tanıtımı yapıldı.

Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Altıntaş Belediyesi konferans salonunda yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, ilçenin verilen desteklerden büyük oranda faydalandığını söyledi.

Projenin 11. etabı ile ilçede bazı projelerin hayata geçirildiğini ve bu projelerin örnek olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hibe desteklerinden Altıntaş büyük oranda faydalanıyor. İlçeye örnek olan projeler yöreye büyük katma değer sağlayacak. Girişimci sayısının artmasıyla Altıntaş’ın potansiyeli daha da artacaktır. Altıntaş’ın çok daha iyi yerlerde olmasını diliyorum ve istiyorum. Geçen yıl uygulanan projeler örnek projeler oldu. Bu tür projelerin 12. Etapta artarak devam etmesi gerekiyor. İlçe müdürlüğümüz ve biz her türlü destek ve yardıma hazırız. İlçemize hayırlı olsun."

Altıntaş’ın sulama, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesinden ve genç çiftçi projelerinden faydalanan en istekli ve en başarılı ilçe olduğunu ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Ataman da "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Altıntaş’a bu yıl sadece bu projeden 850 bin lira destek verdi. Başarılarından dolayı ilçe müdürümüzü, teknik personellerini ve Altıntaşlı yatırımcıları tebrik ediyorum. Bu başvuru döneminde de bu başarının tekrarlanacağını umuyorum." diye konuştu.

Altıntaş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız ise 11. etapta Kütahya’da uygulanan yüzde 50 hibe sözleşmesi imzalayan 46 Projenin 13 tanesinin Altıntaş’tan olmasının kendilerini sevindirdiğini, ancak bu sayının daha fazla olması gerektiğini dile getirdi.

Yıldız, kazananın Altıntaş olması için ilçe müdürlüğü personeliyle birlikte her türlü desteğe hazır olduklarını ve bu yıl çok daha fazla proje beklediklerini aktardı.

Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personellerince destek programı ile ilgili teknik bilgileri verildi.

Program, 11. etapta uygulamaya konulan projelerin incelenmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA