Çin İklim Değişikliği Konusunda ABD İle İş Birliği Arayışında

Çin'in İklim Değişikliği Özel Temsilcisi Sie, ABD ile temiz enerji, karbon zaptı ve iklim araştırmaları konusunda ortak çalışmalar yürütmek istediklerini söyledi.

Çin'in İklim Değişikliği Özel Temsilcisi Sie Zenhua, Paris Anlaşması'ndan çekilen ABD ile iklim konusunda hala iş birliği arayışında olduklarını belirtti.

Sie, Pekin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ile temiz enerji, karbon zaptı ve iklim araştırmaları konusunda ortak çalışmalar yürütmek istediklerini ifade etti.

Özel temsilci, gelecek ay Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenmesi planlanan İklim Değişikliği Konferansında Paris Anlaşması'nın uygulanması konusunda bir uzlaşma taslağı ortaya çıkmasını umduklarını vurguladı.

Pekin yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın haziran ayında Washington'ı Paris Anlaşması'ndan çekme kararı almasının ardından anlaşmanın uygulanması konusunda çok taraflı çabalarını artırmıştı.

Çin, halen dünyada en fazla kömür tüketen ve en fazla sera etkisi yaratan gaz salımına yol açan ülke konumunda bulunuyor.
Kaynak: AA